Zdeněk Janda
22. července 2009 • 15:24

Jágrovi začínají galeje s Omskem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Lidé se cachtají ve vodě, štrádují kolem jezera, zlehka šlapou na kolech. Nebo se projíždějí na loďkách. Za nimi se pnou Alpy. Prostě pohodička... Ale jak pro koho. Rozhodně ne pro hokejisty Omsku v čele s Jaromírem Jágrem.



Těm právě v tomhle malebném středisku vypuknou tréninkové galeje. A deník Sport je u toho!

Přesně v 15.30 hodin zastavila u hotelu Sommer černá „audina“. Už podle čísla 68 na poznávací značce bylo jasné, kdo z ní vystoupí.

Koupání v jezeře mě neláká, tvrdí Jágr »


Fenomenální český útočník se nejdřív protáhl, po téměř šestihodinové cestě z Kladna byl pořádně „zmačkaný.“ Potom se důkladně rozhlédl kolem sebe a s úsměvem prohodil: „Jo, hezký. Dovolená by tady byla super.“

U stolku před hotelem už na něj s doutníkem v ruce čekal Anatolij Bardin, vládce ruského klubu. Oba se vřeli objali, za chvilku vzal omský boss telefon a komusi zaujatě vyprávěl: „Tak, Jágr je tady. A můžeme začít.“

Hotel, kde jsou ubytováni hráči Omsku
Hotel, kde jsou ubytováni hráči Omsku


Potom si chvilku sedli ke stolu a popovídali si. Český útočník se hlavně chtěl dozvědět, jaký program ho na soustředění čeká. A rozhodně to nebude žádný relax. Na hokejisty Omsku tady číhá pořádná dřina, která naplno vypukne zítra. Dopoledne posilovna nebo atletické výběhy, odpoledne dvě hodiny na ledě.

Prostě dvoutýdenní ruský dril. „To bude parádička,“ pousmál se útočník Jakub Klepiš, vedle Jágra druhý český zástupce v kádru Avangardu.

Jágr dorazil z Česka sám, ostatní hráči včera chvíli před největší hvězdou týmu přijeli týmovým autobusem, který je přepravil z Mnichova. Tam doletěli přes Moskvu. Celkem jedenáct hodin na cestě.

„Mám toho plný zuby,“ vysoukal ze sebe Klepiš chvilku poté, co vystoupil z autobusu. Kousek za ním se turisté povalovali na pláži. „Ti se mají, co,“ uculil se. Byl tak vyřízený, že zaspal i začátek týmové porady, která byla v půl sedmé večer.

„První důležitá věc a hned přijdu pozdě. Snad hned nedostanu nějakou pokutu,“ přál si.

Předhůří Alp se mu zalíbilo, už cestou autobusem se kochal. „Připadalo mi to jako v tom seriálu Doktor z hor. Akorát že místo doktora je tady Jarda,“ v žertu připomněl klíčovou postavu mužstva.

Jágra přivezl jeho kamarád, jenž večer zase odjel zpátky. Jeho agent Jaroslav Zídek s ním ale ve Füssenu několik dní zůstane. „Co by sis tady beze mě počal, co?“ vtipkoval Zídek po večeři a mrknul na svého nejvěhlasnějšího klienta.

Vedení Avangardu v jednu chvíli zvažovalo, že na letní soustředění vyrazí i do Karlových Varů, ale potom se rozhodlo pro Německo.
S mužstvem přicestoval i vydatný realizační tým, kromě trenérů a masérů i spousta kustodů.

„Postaráno o nás bude dobře, nemám strach,“ smál se Klepiš, když uviděl skupinku týmových pomocníků v teplákách.

V nich se ale museli prvotřídně pařit, teplota se vyšplhala vysoko nad třicet stupňů. Dneska se hokejisté ještě budou připravovat individuálně, ta pravá týmová otročina vypukne zítra.
Pod Alpami poteče i Jágrův pot.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud