8. července 2009 • 13:32

Potvrzeno! Hudler jde do Dynama Moskva

Autor: zej, mir, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tak to se nečekalo. Hokejový útočník Jiří Hudler odchází do KHL! Pětadvacetiletý hráč dnes podepsal smlouvu s Dynamem Moskva na dva roky. Informace Sportu Hudler oficiálně potvrdil na dnešní tiskové konferenci.



Jiří HudlerFoto Archív Sportu

Šikovný útočník tak prozatím končí své působení v Detroitu, s nímž se nedohodl na nové smlouvě.

Hudler měl původně namířeno k arbitráži, která by rozhodla o výši nového platu.

Po sezóně by mu v Detroitu vypršel kontrakt zajiťující roční příjem 1,15 milionu dolarů.

Rodák z Olomouce nesouhlasil s nabídkou nové smlouvy, kterou mu na stůl položil Detroit.

Hudler se tedy na konci minulého týdne rozhodl obrátit na arbitrážní soud, který měl určit podmínky nového kontraktu.

V Detroitu věřili, že se s nimi odchovanec vsetínského hokeje dohodne. Majitel prstenu za Stanley Cup z roku 2008 však nakonec překvapivě zamíří na východ.

"Vím, že hodně lidí nad tím bude kroutit hlavou. Je to ale proto, že neznají všechny okolnosti. Kdo zná moji situaci, pochopí to. Osobně jsem si ale taky otázku 'proč?' pokládal dlouho," prohlásil Hudler na tiskové konferenci v Praze.

Pro Dynamo Moskva rozhodly především lepší finanční podmínky.
V moskevském klubu se potká s obráncem Karlem Rachůnkem a v útoku nahradí Petra Čajánka, jenž po sezoně zamířil do Petrohradu.

"V Detroitu není místo. A já jsem nikam jinam v Americe jít nechtěl. Proto jsem se taky ani neptal na případnou výměnu. Do toho přišlo Dynamo s atraktivní nabídkou. Začal jsem o tom přemýšlet a nakonec se rozhodl jít do Ruska. Bylo to těžké rozhodnutí, ale na druhou stranu to není otázka života. Jde jen o hokej," cituje ČTK Hudlera.

Jiří Hudler (vlevo) s prezidentem Dynama Moskva Michailem Golovkovem Jiří Hudler (vlevo) s prezidentem Dynama Moskva Michailem GolovkovemFoto Michal Beránek (Sport)

S ruským hokejem má šikovný útočník zkušenosti, v závěru sezony 2002/2003 odehrál 12 zápasů v dresu Kazaně. V Detroitu Hudler strávil posledních šest sezón. Za Red Wings si v 306 zápasech připsal 155 kanadských bodů.

 

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud