Miroslav Horák
18. května 2010 • 04:00

Dominátor na scénu KHL: Haška láká Spartak!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominik Hašek finišuje proces dumání nad příští sezonou. V příštím týdnu má mít jasno. Vězte, že na verdikt toužebně čekají i jinde než jen v Pardubicích. Jednou z variant gólmanova příštího působiště je Spartak Moskva kouče Miloše Říhy. Právě někdejší pardubický trenér láká úspěšného veterána do KHL.



Hašek a Rusko? Ještě nedávno naprosto vyloučené spojení. Dominátor nechtěl o práci ve velké východní zemi ani slyšet.
Peníze? Nezajímá! Lepší liga než ta česká? Nezajímá!

Hašek žil jen pro Pardubice, s nimiž nakonec prožil fantastickou cestu za českým titulem. Co prožil, režíroval ji. Měl ohromující závěr ligy, věhlas jím napsané hokejové pohádky přerostl hranice tuzemska.





O Dominátorově příběhu se psalo i v prestižním deníku New York Times. A zvýrazňovačem také v blocích skautů dobře situovaných evropských klubů. Evropa se o Haška zajímá.

Legendární brankář se včera k novým informacím vyjádřil jen krátce. „Myslím, že jsou mužstva, co mě chtějí,“ napsal textovou zprávu na téma Spartak. Více to nechtěl rozebírat. „Bez komentáře.“

Podle informací Sportu pětačtyřicetiletý fantom však už má za sebou schůzku s lidmi ze Spartaku. Není těžké odtušit, že za Haškovým lanařením stojí i Miloš Říha, náročný a hlavně úspěšný velitel moskevského týmu.

S pohárem nad hlavou slaví Dominik Hašek.Foto Barbora Reichová - SPORT


Kouč Říha si v Rusku za poslední roky vybudoval značný kredit, v loňském i letošním play off jeho Spartak vyřídil jedny z nejbohatších týmů KHL. Před rokem Spartak srazil Petrohrad, před časem vykolejil v památné derby sérii Dynamo.

Hašek by tudíž nešel do provinčního klubu, nýbrž do kvalitního týmu vedeného českým expertem. Kolem něj by navíc byla i početná slovenská kolonie. Takže by se mohl cítit skoro jako doma, přinejmenším ne tak cize jako v jiných klubech.

A lákat by Dominátora mohla také Moskva, což je pořád lepší umístění než dobrodružný Novokuzněck či asijský Chabarovsk. Klub by Haškovi jistě připravil komfortní podmínky, včetně možnosti bydlení v Českém domě. Což je pro řadu legionářů spása a místo pro společné schůzky.




Samozřejmě, že se Haškovi rozprostírá více možností volby a věc došla tak daleko, že není postavena mezi dilema: konec kariéry, anebo Pardubice.

Zdroj Sportu rovněž informuje o možnostech brankářova angažmá ve Švýcarsku. „Nejde o peníze. Kdyby Dominik chtěl, do Ruska šel už dřív. KHL ho láká z pohledu nové motivace, zkusit si to postavit se ještě lepším hráčům. A Švýcarsko je zajímavé vzhledem ke své poloze,“ říká člověk, seznámený se situací.

Dominik Hašek byl opět bezchybnýFoto Barbora Reichová Sport


Hory jsou blízko, Hašek miluje lyžování v Alpách, dává to logiku… A co si budeme povídat, pokud se znovu vrátíme k hokejové práci, švýcarská nejvyšší soutěž rozhodně nebude mít nižší úroveň než extraliga. Předloňský triumf Curychu v Lize mistrů je dostatečným důkazem.

Protože Haškovi v dubnu skončila smlouva, je jasné, že v Pardubicích napjatě čekají na gólmanův verdikt. Nepřejí si nic jiného než setrvání legendy v klubu. „Čekáme, jak se Dominik rozhodne,“ říká Zbyněk Kusý, generální manažer Eatonu Pardubice.

Pár dnů nejistota ještě potrvá…

Pardubické oslavy - Dominik Hašek a Karel Gott
Pardubické oslavy - Dominik Hašek a Karel Gott

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud