23. března 2010 • 10:19

Tvrďáci plánují bitku: Budou to jatka!

Autor: mir, kzw
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt mnoha pardubických hráčů, kteří rozčileného Adama Pineaulta uklidňovali, s Janem Platilem se pere snad doteď. Američana v pardubickém dresu v neděli rozlítilo chování třinecké těžké váhy, která záludným krosčekem složila k ledu mladého Rákose.



Žhavý a chvílemi nechutný finiš čtvrté bitvy, po které Pardubice vedou v sérii 3:1 na zápasy, zřejmě bude mít dnes pokračování. Boxerské…

„Pusťte mě na něj!“ Přesně to symbolizoval výraz Adama Pineualta u vlastní střídačky, když se chystal pomstít napáchanou třineckou škodu. Sleduje, jak Platil drsně fauluje Rákose a po chvíli neméně zkušený Balej buší do teenagera Kousala, bílý třinecký led bez reklam Pineault najednou viděl rudě.

Tři bitky za dvě minuty. Rákos zasloužil víc, zní z Třince »

Mířil za tvrdou odplatou, ale parťáci jej zastavili. Také Dominik Hašek, který nazlobeného kamaráda odtahoval pryč. Na střídačce Pineaulta uklidňoval i trenér Sýkora.

„Kouč mě žádal, abych to nedělal a hrál hokej. To ode mě chce, od toho tu jsem. Poslechl jsem, mým úkolem je dělat vše pro prospěch týmu,“ říkal pak Adam Pineault.

Na Platila má však spadeno. Což doložily i hutné vulgarismy, které si pak oba drsňáci vyměnili ze střídaček. V neděli večer nastal dočasný klid zbraní. Ale co čekat ve středu v zápase č. 5?

V Třinci se včera v závěru zápasu na ledě boxovalo, třinecký bijec Jan Platil (vpravo) si takhle vyšlápl na Kanaďana v pardubických službách Aarona MacKenzieho
V Třinci se včera v závěru zápasu na ledě boxovalo, třinecký bijec Jan Platil (vpravo) si takhle vyšlápl na Kanaďana v pardubických službách Aarona MacKenzieho


Nebuďte překvapeni, až se ti dva úplně mimo děj hry pustí do sebe. Odhodí rukavice a k vyjasnění svých postojů nechají promluvit vlastní pěsti. „Jestli chce, můžeme si to ve středu rozdat! Má možnost,“ vzkazuje Pineault sokovi.

K odpálení adrenalinového dynamitu postačí málo. „Pokud Platil ve středu někoho napadne a já budu na ledě, spoluhráče se zastanu. Na prvním místě je pro mě pomoc mužstvu,“ tvrdí Pineault. Platil není proti.

„Bude záležet na vývoji. Pokud budeme hrát konečně systémově a dokážeme čekat na soupeřovy chyby a bude to vyrovnaný zápas, tak to nemá cenu. Když ale nedejbože budeme posledních pět minut prohrávat nula čtyři jako doma, budou to jatka!“ prognózuje.

Pineaulta vytáčí způsob, jakým Platil v Třinci demonstroval svoji sílu. Tedy zezadu a proti hráči, jenž nejeví zájem mlátit se. „Platil nechce hrát tvrdě proti mně, ale proti jiným,“ štve Američana.

„Když se chce rvát, ať si vybere sobě rovného a ne kluka, co se nemíní prát,“ kroutí hlavou. Zatímco pardubické hráče irituje záludnost některých Ocelářů, Třinečtí jsou celí brunátní ze slovního podněcování konfliktů u hráčů soupeře.

Adam Pineault (vpravo) z Pardubic a třinecký drsňák Jan PlatilFoto ČTK


„Když na vás někdo pokřikuje, že vám znásilní přítelkyni nebo zabije syna, tak to bylo ještě moc málo,“ šokuje Platil. „Rákosovi ten krosček patří, celý zápas furt provokoval. Ten by si zasloužil seřezat jako blázen! Hraje dvě střídání za zápas, ale provokovat bude,“ vysvětluje Platil svůj nefér atak a následný pěstní souboj s MacKenziem, za nějž dostal trest do konce utkání.

Platil se na dálku vysmívá „říznosti“ zámořských akvizic z východočeského klubu. Jinými slovy je považuje za neškodné raubíře a rádoby drsné chlapce odněkud z Francie.

„Do těla nehrají vůbec, hrají to jako Francouzi. Bezkontaktní hokej, u mantinelů se vás ani nedotknou. Nejsou agresivní, jak by měli typičtí Kanaďané nebo Američané být. Z jejich strany jsem to rozhodně čekal ostřejší! Tady tihle zámořáci to tak nemají,“ povzdechne si Platil.

Z Pardubic však na to celé zní jasná odpověď: Vy se chcete prát, my hrát… Jsou to disciplinované Pardubice, kterým netečou nervy a z toho vytěžily dvě důležité výhry ve Slezsku. Třinecké rány dozajista mnohým imponují, ale k požadovanému výsledku jaksi nevedou.

Po skvělé výhře v prvním utkání Třinec třikrát padl. „Hlavně jsme disciplinovaní. To je v této sérii velmi důležité,“ vykládá Adam Pineault. Pokud si Oceláři sáhnou do svědomí, nezbude jim než zklamaně přikývnout. Alespoň zatím. Do té doby než třeba odvrátí dva mečboly.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud