22. března 2010 • 21:23

Slavia vydřela výhru po nájezdech a vede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Slávističtí fanoušci v euforii poskakovali. Jejich hokejový tým právě ve čtvrtfinále play off vyhrál nad Zlínem 4:3 na penalty, ujal se v sérii vedení 2:1. Hodně z postav oblečených do červeno-bílého si v tu chvíli možná vzpomnělo, jak je jejich zlínští sokové v průběhu duelu škádlili transparentem „To vás za ty prachy baví sem chodit?“ Tohle byla odpověď – radující se slávistický houf zjevně po vítězné podívané nelitoval jediné koruny.



Ale bylo to o fous! Slávisté si totiž ve slibně rozjeté bitvě nechali vzít luxusní brankový náskok. Přestože ve druhé třetině vedli už 3:1 a navíc šli do přesilovky díky vyloučení Kubiše, právě v tomhle momentu se dostali do problémů.

Roth: Kubovi pošlu textovku, abych ho dopálil >>>

Při oslabení svého celku se totiž do parádního výkonu rozjel zlínský snajpr Jaroslav Balaštík, který dvěma rychlými góly vyrovnal na 3:3. Vždycky to bylo po nedůslednosti domácí obrany – nejdřív se před brankářem Slipčenkem ocitnul při početní nevýhodě úplně nekrytý, pak si ho slávističtí beci nevšímali při dorážení Köhlerovy střely.

Hlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia):
"Vyrovnaný zápas. Za stavu 3:1 jsme prohospodařili přesilovku, tam jsme to hráli hodně naivně. Možná i v této fázi jsme mysleli více na útok než si výsledek pohlídat a případně třeba dohrát třetinu s dvoubrankovým rozdílem.

Bohužel, soupeř toho využil a dal dva kontaktní góly. Prodloužení bylo možná trochu pro nás, samozřejmě tomu hodně pomohla i přesilovka pět na tři, která byla katastrofálně sehraná, ale i po ní jsme byli aktivnější. A že to vyjde na nájezdy, to je hodně o štěstí."

Rostislav Vlach (Zlín):
"Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Slavii."

Stav byl 3:3 a utkání se rozjelo do své nejdramatičtější části. Balaštík ve třetím dějství vymyslel skvělou příležitost pro svého věčného parťáka Petra Lešku, jenže drobný forvard šikovné nahození kamaráda netečoval správným směrem.

Proto se prodlužovalo. A nastavený čas viděl neuvěřitelný příběh o promrhané přesilovce domácích pět na tři. Za co si přisedl k Leškovi jeho spoluhráč Bořuta, to se opravdu nevidí. Chtěl vyhodit puk z obranného pásma, kotouč ale napálil až do obranného pásma za soupeřovým brankářem. Trest byl nesmlouvavý, dvě minuty za zdržování hry!

Jenže Slavia hrála početní výhodu pět na tři velmi špatně, Zlín se ubránil. Vítězný direkt tak přišel až v penaltách. Selhala při nich osvědčená jména včetně dosavadního hostujícího hrdiny Balaštíka.

Trumfové eso? Naprosto nečekané: slávistický obránce Vladimír Roth. Při nájezdu mu sice v jednu chvíli puk úplně utekl, on ho ale ještě vyhrábnul zpět na hůl a následnou kličkou přelstil brankáře Sedláčka. Rozhodnuto, Slavia díky Rothovi vede 2:1 na zápasy.

Slavia Praha - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kůrka (Červenka, Kadlec), 24. Doležal (Holec), 27. V. Růžička ml. (M. Čermák), rozhodující samostatný nájezd Roth - 6. Köhler (Balaštík), 34. Balaštík (Leška), 38. Balaštík (Köhler).
Rozhodčí:
Hribik, Fraňo - Kostka, Bláha. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6897. Stav série: 2:1.

Sestavy:

Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák - Sklenář, Clarke, Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Zlín: Sedláček - Míka, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Sivák, Roman Vlach, Kubiš - F. Čech, Balán, Rachůnek - od 21. navíc Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Zlín slaví branku.
Zlín slaví branku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud