21. března 2010 • 20:41

Vítkovice vrací úder, Spartu přejely 4:1

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak rychle může být všechno jinak! Když vítkovičtí hokejisté prohráli se Spartou v sobotním čtvrtfinále play off, vypadali schlíple. Jen útočník Ujčík vztekle kopal do dveří od šatny. Už den na to se neměl proč vztekat. Vítkovice v nedělním duelu číslo čtyři předvedly mnohem kurážnější výkon, Spartu porazily 4:1. Série je srovnaná 2:2, příště se hraje v Ostravě.



Tohle vypadá ještě na hodně dlouhý boj. Přetahovaná Sparty s Vítkovicemi pokračuje, pražský celek se v neděli k mečbolu neprobil. Hadamczikův tým se rychle dostal do působivého vedení, nezastavilo ho ani školácké vyloučení pro střídačku za špatné střídání. Tohle byl jeho den.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

„Víme, že Vítkovice ve čtvrtém utkání ještě přitlačí na pilu,“ prorokoval po sobotním duelu sparťanský útočník Michal Broš. A nepletl se. Hosté vedli v Praze ve 25. minutě už 4:0, fanoušci domácích užasle zírali na proměnu party, která den před tím vypadala tak marně.

Lukáš Klimek (vlevo) slaví druhý gól Vítkovic se svou střídačkou
Lukáš Klimek (vlevo) slaví druhý gól Vítkovic se svou střídačkou


Kde se vzal ten obrat? Sparta dělala oproti sobotě hanebné chyby v obraně. V 11. minutě nechali její beci Hrušku před brankářem Přikrylem úplně nekrytého, rázem to bylo 1:0. Druhý gól vstřelili hosté po neskutečné chybě domácích v rozehrávce.

Sparta se prosadila jen jednou. To vítkovický kouč Hadamczik ve 31. minutě dlouho protahoval střídání, rozhodčí ztratili trpělivost a udělili týmu trest pro střídačku.

Nastala chvíle pro Martina Ručinského, který v sobotu zničil soupeře bilancí 1+2. Veterán opět prokázal slušnou formu a po osvědčené spolupráci s Netíkem tečoval jeho střelu do branky Jakub Langhammer.

Jenže víc gólů už domácí nedali. Kouč Hadamczik po utkání zatnul na střídačce bojovně pěst, prestižní série se teď vyvíjí lépe pro něj. Další zápas se hraje ve středu a výhodu domácího ledu budou mít pro změnu Vítkovičtí.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky:
32. Langhammer (Ručinský, Netík) - 11. R. Hruška (Barinka), 21. Klimek (Burger, Barinka), 22. Kvapil (Vrána, Sičák), 25. Barinka (Štefanka, Stehlík). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 10.968. Stav série: 2:2.
Sparta Praha:
Přikryl - Macholda, Jan Hanzlík, Vykoukal, Gulaši, Vojta, Philipp, Cunik - Ton, D. Výborný, Podlešák - Kafka, Broš, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Koreis - od 41. navíc Karpov. Trenéři: Volek a Holaň.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Plášek - Kvapil, Vrána, Treille - Ujčík, Štefanka, Krenželok - Szturc, R. Hruška, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud