14. března 2010 • 21:04

Bitka jako z NHL: Vašíček versus Vopat

Autor: nap
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Birmančevič nádhernou skrytou střelou otevřel skóre! 1:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Slávistický obránce Jiří Vašíček si odnesl ze série předkola play off hokejové extraligy proti Litvínovu spoustu šrámů v obličeji, ale s úsměvem se radoval z postupu do čtvrtfinále. K dvěma sešitým tržným ránám přibyly v nedělním rozhodujícím pátém zápase další a také boule na čele.



Způsobila je bitka s litvínovským ranařem Romanem Vopatem, který v bitce z 36. minuty slávistického tvrdého muže jasně převálcoval.

"Říkal jsem po čtvrtém zápase, že pokud budou další stehy a postoupíme, tak mi to vadit nebude. Vyhrálo se, to mě dělá šťastným," řekl Vašíček po utkání novinářům a přiznal, že pohled do zrcadla už mu tolik radosti nedělá.

"Zítra to určitě bude horší. Každá ta rána, kterou jsem v play off dostal, se rozležela a bolela druhý den víc. Nelimitovalo mě to a živit se vzhledem nebudu. Celkem mám v obličeji asi dvacet stehů," spočítal účet ze série, z které odešel jako poražený boxer, ale s postupovou radostí.

Mezi Vašíčkem a Vopatem probíhaly během série slovní přestřelky, ale k souboji došlo až v neděli. Litvínovský útočník nejdříve snížil na 2:4 a pak se snažil dát impulz k obratu ještě potyčkou.

"V Americe to tak bývá. Ale problém je, že tady jsou holt jiný pravidla. Tam ti hráči dostanou pět minut a pak se vrátí do hry. Ty lidi to chtějí vidět. Jenže tady se to zase potáhne k disciplinárce a já jen doufám, že rozhodne líp než v případě Bartoviče. I když počítám s tím, že dostanu hodně, protože jsem to prostě zase já a je to Litvínov," ušklíbl se Vopat.

Bitka jako z NHL: Vašíček versus Vopat

Vašíčkovi bylo jasné, proč k potyčce došlo. "Jel tam za tímhle účelem, že chtěl s tím vývojem něco udělat. Prohrávali o dva góly a nabudilo je to. Dal mi přes hubu a musím uznat, že je lepší. Než jsem stačil zahodit rukavice, tak jsem měl tři v obličeji. Zaspal jsem, na to se ale nemůžu vymlouvat. On je silnej a kdybych se mu měl vyrovnat, musel bych se hodně zlepšit," podotkl Vašíček.

Hecování s Vopatem na dálku prý probírali se spoluhráči v kabině a Vašíček byl rád, že k souboji došlo, přestože z něj vyšel jasně poražený.

A slavit může Slavia. Litvínov už nesrovnal >>>

"Zkusil jsem si to. Bylo to náročný, musím uznat, že to umí. Je velkej, silnej, větší než já a má delší ruce. Je vidět, že to někdy dělal pořádně, na to mi průpravy z druhý národní a první národní nestačí," uznal sílu soupeře, který rozdával pěsti i v NHL.

"Nechci být bitkař, chci hrát hokej, ale on hrál taky velice dobře hokej a dával důležité góly. Jako tým se nemají za co stydět, hráli velmi dobře," ocenil Vašíček soupeře.

Narozdíl od Severočechů se ale může těšit na další boje a proti Zlínu jej podle něj nebude nic limitovat.

"Jsou to jen tržný rány. Když jsme hráli první finále, co jsem tady byl, tak celý play off jsem hrál se zlomenou rukou, to bylo daleko horší. Tohle je za týden v pohodě," dodal Vašíček při srovnání s dva roky starými patáliemi.

Vopat vs. Vašíček v nekompromisním souboji.
Vopat vs. Vašíček v nekompromisním souboji.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
29
Finále
Články odjinud


Články odjinud