12. března 2010 • 23:20

Litvínov se pokusil zachránit i Šlégr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nepříznivého stavu 0:3 v polovině čtvrtého utkání série mezi hokejisty Litvínova a Slavie naskočil do hry hrající asistent domácího trenéra Jiří Šlégr. Nechybělo mnoho a role spasitele mu vyšla. Litvínov se okamžitě vrátil do zápasu první brankou a až do konce bojoval o zvrat, na který však nakonec chybělo více sil.



Šlégr se poprvé zapojil do hry po gólu hostujícího Darcyho Campbella z 29. minuty, kterým Slavia zvýšila už na 3:0. "Vystřídal jsem tam mladého hráče z juniorky Kousalíka, ne proto, že by hrál špatně, ale měl jsem za toho stavu pocit, že se musí něco udělat a něco změnit. Snažil jsem se tam hrát více do těla, agresivněji," vysvětlil Šlégr.

Výsledek se brzy dostavil. Litvínov snížil zásluhou gólu Petra Punčocháře a dostal se zpět do hry. "Dali jsme kontaktního góla, mužstvo se trochu nastartovalo, ale je složitý celý zápas dotahovat, navíc když ubírají síly ta vyloučení a musí se míchat se sestavou oproti našim představám," řekl Šlégr.

Právě vyloučení bylo na straně Severočechů příliš. Inkasovali 11 dvouminutových trestů, útočník Roman Vopat navrch jeden desetiminutový a zadák Ivan Švarný kvůli kritice sudích dokonce nedohrál. "Těch oslabení bylo moc. Dali jsme do toho zbytečně moc emocí, a to nám prohrálo zápas. Snažili jsme se pořád dotahovat, ale bohužel se to nepovedlo. Jedeme na pátý zápas a musíme se z toho poučit," prohlásil Šlégr.

Sám se však trestné lavici také nevyhnul. V třetím dějství na ni musel dokonce dvakrát a jeho první prohřešek Slavia potrestala důležitým gólem na 5:3. "Bylo to také víc přemotivované. Chtěl jsem až moc. Ty dva fauly, co jsem udělal, tak fauly byly. A byly zbytečný, takže i já se musím trošičku zklidnit," přiznal sebekriticky Šlégr.

Severočeské mužstvo prý mělo obrovskou motivaci vyhrát. "I dnes se ale potvrdilo, že udělat ten poslední krok je nejtěžší. Je to však za námi a jedeme do Prahy vyhrát. Emoce jsme neudrželi, dělali zbytečné fauly a dostali se tak do zápasu číslo pět," uzavřel Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud