12. března 2010 • 22:49

První gól? Moje chyba, přiznal Hübl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Smolař a klikař, do těchto rolí se v dnešním čtvrtém utkání předkola play off hokejové extraligy mezi Litvínovem a Slavií pasovali domácí gólman Jaroslav Hübl a obránce Pražanů Petr Kadlec.



Zatímco Hübl chyboval při prvním vážnějším ohrožení své branky, Kadlec se po zdravotních problémech vrátil do sestavy červenobílých a k důležité výhře 5:3 přispěl hned třemi asistencemi.

Slavia odvrátila konec sezony >>

"Dnes jsme si vybrali kopec smůly, když tedy nebudu brát ten první gól, který byl jasná moje chyba," řekl po utkání novinářům Hübl. "Pak se to tam odráželo, dva góly jsme dostali tečovaný, jeden takový nešťastný, kdy to přelítlo přes moji hlavu. Holt jsme dneska neměli štěstí," dodal Hübl.

Slávista Campbell slaví brankuFoto Jaroslav Legner (Sport)


Důležitý první gól Slavii doslova daroval, střela Tomáše Kůrky z poloviny páté minuty byla určitě z těch nejlacinějších, které kdy za svá záda propustil. "Já to chtěl chytit do lapačky, ale nezajistil jsem si to ještě hokejkou. Lapačkou jsem to pak minul a proletělo mi to mezi nohama," popsal smutně Hübl.

Za stavu 0:1 sice bylo ještě spoustu času na zvrat, jenže o síly na něj Severočeši rychle přicházeli. "Od toho prvního gólu jsme tahali za kratší konec, bylo na naší straně hrozně moc vyloučených a Slavia to potrestala. Myslím, že to nás stálo zápas," prohlásil Hübl. "Stojí to strašně moc sil, hraje to pár lidí a pak nám ty síly chybí, třeba i v tom útoku. I přes tři vstřelené góly jsme prohráli."

Litvínovští připustili, že dnes byli možná až příliš přemotivovaní. Byla důvodem obrovská touha postoupit, či v nich zůstala ještě hořkost ze zákroku Tomáše Kůrky na zkušeného zadáka Karla Pilaře ve čtvrtečním klání? "Těžko říct, nechtěl bych po o tom polemizovat, i když je pravda, že Jirka Šlégr za ten samý zákrok dostal trest ve hře a nemohl další zápas hrát, což Kůrka nedostal," připomněl Hübl.

Kůrka dnes nastoupil a byl jednou z klíčových postav, Pilař naproti tomu nehrál. "Těžko říct, jestli je v tomto ten metr rozhodčích stejný, ale já bych na to nekoukal. Nám se ten zápas prostě nepovedl. Měli jsme možná více červený oči, než bylo zdrávo," řekl Hübl.

Severočeši přesto věří, že mohou postoupit. "Musíme to prostě hodit za hlavu, tak jako se nám to povedlo s tím prvním zápasem série. Teď musíme udělat to samé a odehrát to tak, abychom byli úspěšní." Po dnešním utkání prý ani nebylo třeba velkého hodnocení v kabině. "Každý ví, že ten výkon dnes nebyl dobrý a tady s tím bychom v Praze neuspěli," podotkl Hübl.
Ve čtvrtečním duelu byla Kadlecova absence hodně znát, v posledních dnech se potýkal s virózou. Dnes však už výrazně přispěl k vyrovnání stavu série. "Včera jsem celý den a noc jen prospal. Chybělo mi jídlo, jen jsem spal a nejedl, takže jsem se cítil slabý. Ale pomohlo mi, že jsem byl často na ledě a dostal se rychle do tempa," popsal své pocity ihned po utkání Kadlec.

Hosté úplně změnili oproti třetímu utkání styl hry. Hráli trpělivě, vyčkávali na soupeře, pozorně bránili, ale nejdůležitějším aspektem bylo, že se nenechávali často vylučovat. "Řekli jsme si před utkáním, že musíme být trpěliví, hrát zodpovědně dozadu, nebýt podráždění a nenechat se často vylučovat. Zkrátka, že musíme zachovat chladnou hlavu," popisoval taktiku klíčový slávistický bek.

Jelínek oslavuje gól na 2:1
Jelínek oslavuje gól na 2:1


Pražané využili tři přesilové hry. Klíčem k úspěchu byl návrat Kůrky a rozehrávače na modré čáře Kadlece. "Předchozí zápasy jsme prohrávali v přesilovkách, když Litvínov je využíval a my ne. Tak jsme si dnes řekli, že když nedáváme góly z přesilovek, tak musíme být alespoň míň vylučovaní, a to se nám povedlo. Proto jsme vyhráli," řekl Kadlec.

Litvínov naproti tomu tíhu utkání neustál. "Poslední krok je strašně těžký, jsou velká očekávání, navíc domácí zápas, takže se domácí tým buď bojí, nebo je na druhou stranu přemotivovaný. Z toho pak plynou fauly a chyby, které dnes stály Litvínov zápas," zhodnotil Kadlec rozhodující okamžiky.

Série se tak stěhuje opět do pražské O2 Arény, kde se už bude hrát o všechno. Vítěz postupuje do play off a pro poražený tým skončí sezona. "Určitě bychom byli rádi, kdyby přišlo hodně lidí a byla bouřlivá atmosféra jako tady v Litvínově. Hlavně ať přijdou lidi," dodal Kadlec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud