11. března 2010 • 23:15

Reichel: Ocenění? Měl jsem rozklepaný kolena

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský kapitán Robert Reichel se dočkal před čtvrtečním třetím utkání předkola play off proti hokejistům Slavie ocenění za nedávno odehraných 1500 utkání své klubové kariéry. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa dospěl k úctyhodnému číslu v závěrečném 52. kole na ledě Kladna, od té doby se přestavili Severočeši poprvé doma až dnes.



Při několikaminutovém ceremoniálu před začátkem zápasu dostal Reichel od gratulantů stříbrnou hokejku, porcelánovou brusli, která vypadala jako pravá kožená, a také památeční dresy ze všech klubů, jimiž prošel.

"Měl jsem rozklepaný kolena. Byl to krásný pocit. Vážím si toho, že jsem bez nároďáku nastoupil k 1500 utkáním. Nejvíc si vážím stříbrné hokejky, které jsem se v NHL nedočkal," řekl po utkání novinářům Reichel, který v národním týmu absolvoval ještě dalších 156 utkání.

Litvínov porazil Slavii a je krůček od postupu >>>

V prestižní zámořské soutěži odehrál za Calgary, New York Islanders, Phoenix a Toronto v základní části 830 utkání a dalších 70 v play off. Na kontě má i 70 zápasů v Německu za Frankfurt a největší porci utkání sehrál za mateřský Litvínov (nyní už 533). "Je škoda, že jsem se v NHL nedostal na hranici 1000 zápasů, abych stříbrnou hokejku dostal i tam, ale nemrzí mě to," hodnotil Reichel svou dlouhou kariéru, která ještě nekončí. V roce 2004 zvolil ze zámoří návrat domů a v Litvínově je i sportovním manažerem.

Dobře ví, kam si dnešní cenné relikvie dá. "Doma mám vitríny, kam si vystavuju všechny ceny, takže k nim přibudou ještě tyto dvě," usmíval se Reichel. K trofejím dostal ještě malé překvapení, když po ledě bruslily v dresech všech klubů, kde Reichel hrál, litvínovské děti i s památeční číslicí na dresu. Mezi nimi byl i Reichlův syn Kristián v litvínovském dresu s číslem 530 a dcerka Diana v bílém trikotu s číslem 1500 a znaky všech klubů.

"Bylo to pro mne velmi příjemné překvapení, když se na ledě objevily děti ve dresech všech týmů, kde jsem hrál a ještě příjemnější bylo, že tam byl i můj kluk a dcera," vykládal dojatý Reichel.

V oslavu by se mohl proměnit pro Severočechy i páteční zápas, protože po vítězství 5:3 vedou v sérii na tři výhry 2:1. "Ale nic to neznamená. Každý si uvědomuje, že musíme vyhrát ještě jednou, takže k tomu tak musíme v pátek přistoupit," řekl Reichel.

Náladu litvínovskému kapitánovi trošku pokazil faul Tomáše Kůrky na obránce Karla Pilaře, který spadl hlavou na mantinel. Kůrka dostal trest na pět minut a do konce utkání, Pilař se vydal na vyšetření do nemocnice, ale podezření na otřes mozku se neprokázalo.

"Faul na Karla Pilaře byl nepříjemný, doufejme že bude v pořádku. Faul to byl záludný, a pokud uznáme za vhodné, podáme protest. Nerad bych, aby se hráči takhle mrzačili," dodal Reichel.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud