11. března 2010 • 20:46

Litvínov porazil Slavii a je krůček od postupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Litvínova porazili v předkole play off extraligy Slavii 5:3 a v pátek mohou dovršit za stavu 2:1 na zápasy v domácím prostředí postup do čtvrtfinále. Úřadující vicemistr se bude snažit odvrátit vyřazení a vynutit si nedělní pátý zápas. Severočechům dnes pomohly k výhře i tři góly v přesilových hrách.



Litvínovský kapitán Robert Reichel byl před utkáním oceněn za nedávno odehrané 1500. utkání na klubové úrovni v zámoří i Evropě. Benzina nastoupila oproti zápasům v Praze bez beka Skuhrovce, Slavia postrádala kvůli střevní chřipce obránce Kadlece a kvůli zlomeninám ruky útočníky Havla a Tomicu. Kouč Růžička po úterní vysoké porážce zamíchal sestavou, do elitní formace postavil k Červenkovi Kůrku s Vondrkou, ale plány s tímto útokem vzaly brzy za své.

Reichel: Ocenění? Měl jsem rozklepaný kolena >>>


Slavia hrála v úvodu přesilovku po Majdanově faulu, Kůrka za brankou fauloval u mantinelu za litvínovskou brankou Pilaře a slávistický střelec po 74 vteřinách v utkání skončil s trestem na pět minut a do konce utkání. Do hry už se nevrátil ani Pilař, který se při pádu na hrazení zranil.

Nekompromisní bitva o puk u mantinelu.Foto ČTK

Litvínov prošel při Kůrkově trestu zajímavým vývojem situace až ke gólu. Nejdříve hrál oslabení po vyloučení Jánského, Majdan hned po návratu z trestné lavice ujel, ale Slipčenko jeho blafák do bekhendu zlikvidoval. Pak byl vyloučen Doležal a Litvínov se v pěti proti třem prosadil, když Lukešův pokus z úhlu nešťastně tečoval za Slipčenkova záda Kolařík.

Za Pražany zahrozil Červenka, ale v 10. minutě při Vondrkově vyloučení domácí opět udeřili. Hosté vyhodili puk jen na modrou k Punčochářovi, jehož ránu ještě tečoval stínící Vopat. Ten ve 13. minutě v oslabení v přečíslení dvou na jednoho zvolil místo střely nepřesnou přihrávku na Trávníčka. Pak zahrozila i Slavia díky Červenkovi a Jelínkovi.

Robert Reichel dostavá ocenění za 1500 odehraných zápasů.jFoto ČTK


Domácí neustále zkoušeli pozornost slávistického gólmana, ve 23. minutě projel od vlastní branky do útočného pásma Jánský a z úhlu z levé strany překvapil Slipčenka. Slavia pak přečkala Vašíčkův trest a začala být nebezpečnější. Střely Jelínka, Endála a Doležala ještě gólman Jaroslav Hübl pokryl, ale v 29. minutě už jej prostřelil bek Vašíček. Navíc za 49 vteřin snížil už na 2:3 při přečíslení po Červenkově přihrávce Jelínek.

Jenže definitivní zlom v utkání nastal už za dalších 45 vteřin. Jánský vysunul na modrou čáru do úniku Vopata, který nad padajícího Slipčenka zvýšil svou druhou trefou v zápase na 4:2. Slavia se snažila dlouho marně utkání zdramatizovat, protože se do velkých šancí nedostávala a její pokusy likvidoval Jaroslav Hübl.

Pražané se přeci jen v závěru dostali na kontakt, když v 55. minutě při Kubátově vyloučení tečoval Žižkovu střelu Červenka. Jenže vzápětí putoval na trestnou lavici slávista Endál a po Kubinčákově přihrávce definitivně rozhodl v 58. minutě svým druhým gólem v utkání Lukeš.

Benzina Litvínov - Slavia Praha 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)


Branky a nahrávky: 6. Lukeš (V. Hübl), 10. Vopat (Punčochář, Reichel), 23. Jánský,
31. Vopat (Jánský), 58. Lukeš (Kubinčák, Kubát) - 29. Vašíček (T. Svoboda, Holec),
30. P. Jelínek (Červenka, Vondrka), 55. Červenka (Žižka). Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:7, navíc Kůrka (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 6001. Stav série: 2:1.

Sestavy:

Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Punčochář, Kubát, J. Gula, Černošek, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, od 23. navíc Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Slavia: Slipčenko - Campbell, Vašíček, Sloboda, Žižka, Roth, Kolařík, Špelda - Kůrka (2. P. Jelínek), Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., Sklenář - Imbeault, Clarke, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Šlégr (Litvínov): "Chci kluky pochválit za to, jak vstoupili do zápasu. Bylo tam neskutečné nasazení, cítil jsem na lavičce, že je tam týmový duch. Věděli, za čím jdou a to se na první třetině projevilo. Ve druhé třetině jsme měli trošku útlum, přestali jsme bruslit, začali jsme faulovat my, ale i přesto, že se Slavia dotahovala, dali jsme vždycky gól navrch.

Je to zase jen jedna výhra, potřebujeme ještě jednu, abychom postoupili, takže se budeme soustředit na zítra. Kluci to ví a snad k tomu přistoupí jako dneska. Karel Pilař jel do nemocnice na vyšetření na 'cétéčko', předpokládáme, že to nebude nic vážného, ale jestli nastoupí, nevím. Náraz na mantinel byl dost nepříjemný a asi si tam hnul i s krkem."

Jiří Čelanský (Slavia): "Nevstoupili jsme do utkání moc dobře. Zápas nám v začátku utekl, byli jsme tam nedisciplinovaní. Během osmi minut jsme byli třikrát venku, z toho jednou na pět minut a do konce utkání, což domácí zužitkovali. Proměnili přesilovku pět na tři a ještě jsme si tam přitom dali vlastní gól.

Do utkání jsme se vrátili, ale bohužel po našich dvou kontaktních brankách nám zase domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Troufl bych si tvrdit, že jsme od té doby byli lepší, ale bohužel jsme to nezužitkovali. Nicméně série zítra pokračuje, a pokud podáme takový výkon, tak věřím, že ji vrátíme do Prahy."


Robert Reichel dostavá ocenění za 1500 odehraných zápasů.j
Robert Reichel dostavá ocenění za 1500 odehraných zápasů.j

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud