3. března 2010 • 21:00

Třinec zdolal Kladno, v nájezdech rozhodl Kohn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepšími nájezdy dotáhli hokejisté Třince nudné utkání s Kladnem do vítězného konce a po výhře 3:2 porazili svého soupeře i počtvrté v sezoně. Penalty měl jediného střelce, nejproduktivnější hráč Ocelářů Ladislav Kohn svým druhým gólem v utkání přerušil sérii tří třineckých proher.



Úporný hokej v ospalém tempu byl skoupý také na zajímavé momenty. I oba úvodní góly byly spíše dílem náhody. Domácí poslal do vedení v deváté minutě dokonce až verdikt videorozhodčího, který po dorážce Martynka a skrumáži v brankovišti našel na záznamu puk za brankovou čarou. Gól byl připsán Kankovi.

Ani šťastný gól Ocelářů nerozvázal ruce. Naopak Cartelli v oslabení školácky přišel o puk vedle branky a hosté z následného závaru před Hamerlíkem vytěžili vyrovnání, když puk do branky protlačil Stieler. Jedinkrát vyvedl diváky za rámec upracovaného boje v 18. minutě Kohn, který po souhře s Růžičkou zamířil z voleje pod břevno.

I tímto dopingem Třinec pohrdl. Druhá část byla v jeho provedení bída a utrpení. Začalo to vyrovnáním Patery, jehož přesilovkové nahození před Hamerlíkem zřejmě ještě někdo jemně tečoval. Domácí nebruslili, nešlo jim nic a totální pohromou byly přesilovky.

Kladno přešlo do ofenzívy. Nebýt Hamerlíka, mohlo vést i o tři góly, ale ve velkých šancích na gólmanovi pohořel Horna s Eberlem, který návdavkem ještě zazvonil na tyč. Jedinou třineckou příležitost spálil Květoň, před ležícím Cikánkem a úplně volnou horní polovinou klece však dlouho otálel.

Hokejovou tryznu, za kterou hlavně Třinečtí sklízeli od diváků častý pískot, snad ani nemohla nedospět do prodloužení. Třetí třetina se až do 56. minuty obešla bez větší šance. Pak mohl rozhodnout Bonk a minutu před koncem i Martynek, ale oba z brankoviště vychytal Cikánek.

V prodloužení měl naopak druhý bod na holi Trončinský, ale jeho sólo v oslabení znovu zlikvidoval Hamerlík. V nájezdech už skóroval jen Kohn a Třinec vzájemné zápasy s Kladnem v letošní sezoně vyhrál na body 11:1.

HC Oceláři Třinec - HC Geus Okna Kladno 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
9. Kanko (Martynek, Bonk), 18. Kohn (M. Růžička, Polanský), rozhodující nájezd Kohn - 12. Stieler (Kuchler), 23. Patera (Kameš, Kaberle). Rozhodčí: Polák, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Cartelli (Třinec) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 3092.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Platil, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Kanko, Bonk, Martynek - Orsava, Podešva, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Kladno: Cikánek - Kameš, Kaberle, J. Mrázek, Toman, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Frolík, Gengel. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud