3. března 2010 • 20:51

Trvaj vychytal nulu, Kometa vyhrála v Liberci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce prohráli v 51. kole O2 extraligy s Kometou Brno 0:2. Zápas byl vyrovnaný až do poloviny 47. minuty, kdy otevřel skóre Jiří Dopita. Druhou branku Brna přidal v 56. minutě Jaroslav Svoboda. Hostující brankář Jiří Trvaj vychytal svou první nulu v této extraligové sezoně.



Od začátku utkání byl znát delší herní výpadek obou týmů zapříčiněný olympijskou přestávkou. I proto museli diváci v Tipsport areně čekat na první šanci až do desáté minuty, kdy se osamocený hostující kapitán Brabenec ocitl zcela sám před brankářem Pincem, ale svůj pokus namířil vysoko nad domácí branku.

Za domácí kontroval agilní Vantuch, ale jeho chytrá přihrávka zpoza branky cíleného adresáta nenašla. Z protiútoku se do šance dostal hostující Procházka, Pinc si s jeho pokusem ovšem bez problémů poradil. Obě mužstva po zbytek třetiny předváděla bojovný a vyrovnaný hokej, větší šance si však vytvořit nedokázala.

Hokej ve druhé třetině snad ve všech aspektech připomínal ten z prvního dějství. Když už se domácím podařilo dostat do menšího tlaku a vynutit si přesilovku, tak po pár vteřinách faulovali a bylo po šanci. Postupem času se začala hra přiostřovat a na obou stranách následovala série vyloučení.

Početní výhoda přinesla hlavně šance hostí, kteří se začali více tlačit před Pince, ale Hubáček ani Šindel na něj nevyzráli. Poté se do dobré pozice dostal i veterán Dopita, ale ani on na domácího brankáře nevyzrál. Následující šarvátka jen opět zaplnila trestnou lavici na obou stranách.

Domácí fanoušci s přibývajícím časem vyměnili fandění za pískot na své hráče. Nakonec však mohli být rádi, že jejich tým v závěru neinkasoval po samostatném úniku Erata, který střelou mezi betony na Pince nevyzrál.

Začátek třetí části přinesl znovu opatrnou hru, ale ve 47. minutě už se hosté dočkali. Erat zpoza branky nalezl před brankou volného Dopitu, který střelou nad Pincův beton ukončil čekání na první trefu utkání. Domácí inkasovaná branka probrala a 33 vteřin na to mohli vyrovnat, ale Víška ve stoprocentní šanci vychytal brankář Trvaj.

Liberečtí v tlaku pokračovali, ale Víšek ani ve své druhé velké šanci večera neuspěl. Postupem času však domácí začali chybovat a těsně před koncem při přesilovce hostí inkasovali podruhé.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky:
47. Dopita (Erat), 56. J. Svoboda (Huml). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. Diváci: 7050.
Liberec: Pinc - Jareš, Derner, Hunkes, Čakajík, Malkamäki, Výtisk, Moravec - Podkonický, Nedorost, Klimenta - Bartovič, Kašpařík, Blatný - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Vantuch, Matějovský. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Kometa Brno: Trvaj - Bičánek, Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Protivný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, R. Procházka, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Švaňhal, Ludvík, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud