3. března 2010 • 20:45

Slavia vyhrála ve Zlíně a je v play-off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie si jako poslední tým zajistili postup do předkola play off extraligy, když dnes vyhráli na ledě Zlína 2:1. Slavia si mohla v 51. kole dovolit i prohrát, neboť její jediný konkurent Mladá Boleslav podlehla Pardubicím 0:2.



Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky porazili Zlín v této sezoně i počtvrté. Rozhodující branka zápasu padla v 54. minutě při přesilovce hostů pět na tři, obě branky Pražanů vstřelil Tomáš Kůrka.

Slavia potřebovala k definitivě postupu do předkola play off ve Zlíně bodovat. První třetina po olympijské přestávce příliš krásy nepřinesla. Pražané hráli na konci páté minuty úvodní přesilovou hru, když za faul kolenem byl vyloučen Důras. Zlín se v oslabení ubránil, neboť hosté se k vážnějšímu ohrození Sedláčkovy svatyně nedostali.

Pozornost Slipčenka vyzkoušel v deváté minutě Balán, ale slávistický gólman se nenechal překvapit. Ve 14. minutě zahrozila v útočném pásmu řada Lešky, ale Köhler na Slipčenka nevyzrál a neuspěl s dorážkou ani kapitán Balaštík. V první třetině se hrál průměrný hokej, hře chyběla přesnost a především tempo. Šancí na obou stranách bylo jako šafránu.

Slávista Marek Tomica v obležení zlínských hráčů
Slávista Marek Tomica v obležení zlínských hráčů

Berani přepnuli na začátku druhé třetiny na rychlejší stupeň, soupeře doslova přestříleli a před slávistickou brankou bylo pořádně horko. V šancích se ocitli Sivák, Záhorovský, Kubiš, ale Slipčenko odolal. Domácí hráli na začátku 28. minuty úvodní přesilovou hru, neboť za katr zamířil za nedovolení bránění Vašíček.

Do slibné příležitosti se dostali Důras a především Balánova řada. V době největšího tlaku Zlína platilo opět pořekadlo nedáš - dostaneš. Domácí špatně vystřídali, Kadlec našel volného Kůrku, který střelou nad ledem otevřel střelecký účet zápasu.

Zlínská aktivita narůstala především v početní výhodě. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání tři sekundy před druhou sirénou. Kotouč prošel brankovištěm a pohotový Köhler usměrnil puk do odkryté branky.

Rozhodnutí přišlo v 54. minutě, když Pražané využili dvojnásobnou přesilovku. Rozhodčí vyloučili Rachůnka, vzápětí Důrase a hosté měli více než minutu převahu pět na tři. Červenka nabídl kotouč Kůrkovi, který ho posunul do odkryté branky.

Berani hráli v závěru více než dvě minuty power play, ale k bodovému zisku to nevedlo. Zlín získal ve vzájemných zápasech se Slavií v letošní sezoně pouhý bod.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
40. Köhler (Leška, Hamrlík) - 31. Kůrka (Kadlec), 54. Kůrka (Červenka, Kadlec). Rozhodčí: Mikula, Jeřábek - Charvát, Pavlovič. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 4375.
Zlín:
Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Balán, Sivák - J. Ondráček, F. Čech, Rachůnek. Trenéři: Venera, Vlach a Hrazdira.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud