1. prosince 2009 • 16:19

Další prohra doma. Slavia padla s Litvínovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápení hokejistů Slavie v domácím prostředí pokračuje. Pražané prohráli v dohrávce 29. kola s Litvínovem 3:5 a prodloužili tak čekání na zisk tří bodů v 02 Areně. Naposledy je získali 6. října.



Na dnešní výhře Severočechů, první nad Slavií v sezoně, se třemi góly podílel Viktor Hübl, dvě branky vstřelil Juraj Majdan. Hübl vstřelil druhý hattrick za sebou.

Hosté, v jejichž brance se po pětitýdenní přestávce zaviněné zraněním objevil Franěk, se mohli hned v první minutě dostat do vedení. Litvínovští a zejména osamocený Lukeš však zaváhání obrany Slavie nevyužili.

Kouč Slavie v počátku nasazoval svého klíčového hráče Červenku do dvou formací, k žádné velké převaze jeho svěřenců to ale nevedlo. Jen v sedmé minutě Vondrka trefil tyč. Při Švarného vyloučení prověřil Fraňka Hruška, ale jako první kapituloval Furch v brance Slavie. V 16. minutě jej překonal Hübl.

Hlasy trenérů po utkání
Jiří Čelanský (Slavia): "Litvínov hrál jednoduchý hokej, který nám dělal problémy. Na hráče jsme apelovali, aby se hře soupeře přizpůsobili a hráli to samé. Bohužel tomu ale z naší strany vždy něco chybělo. Puk jsme buď předrželi, nebo když jsme ho měli podržet, tak jsme ho dávali rychle od sebe. S postupem času na našich hokejkách byla více nervozita než jistota a bohužel jsme prohráli další utkání. S hráči naši domácí bilanci probíráme, není to jednoduchý stav. Zápas od zápasu si říkáme, že se musíme jinak soustředit, ale začneme zápas tak, že kdybychom po první minutě prohrávali 0:2, tak se nemohl nikdo divit."

Jiří Šlégr (Litvínov):
"Pro nás je důležité, že jsme do Prahy přijeli hrát jednoduchý hokej, s nahazováním, napadáním a to nám přineslo úspěch. Měl jsem trošičku obavy, když jsme nevyužili přesilovku pět na tři, že nás to potrestá. Mužstvo ale dodržovalo pokyny až do konce a z chyb soupeře jsme těžili góly.

Vyrovnat mohli ve druhé části v početní výhodě Havel, ale neuspěl stejně jako později Červenka. Severočeši mohli své vedení zvýšit v 87 vteřin dlouhé přesilové hře pět na tři, žádnou gólovou šanci si však nevytvořili. A o pět minut později toho litovali.

Nudu ve spoře zaplněné O2 Areně přerušil pohotově dorážející Červenka. O 89 vteřiny později již domácí vedli, když se Vondrkovo nahození zpoza branky odrazil puk od bruslí Kůrky za Fraňkova záda. Vedení Slavie však musel potvrdit videorozhodčí.

Těsný náskok však domácím dlouho nevydržel. Při vlastní přesilovce chybovali v rozehrávce, Hübl se dostal do samostatného nájezdu a jistým zakončením potvrdil, že se mu po zranění daří. V pátečním zápase vstřelil hattrick, dnes přidal druhý gól.

A to nebylo ze strany Hübla vše. Hned na začátku třetí části prošel sám do obranného pásma soupeře a prosadil se potřetí. Slavia hrající již bez zraněného obránce Vašíčka však rychle odpověděla. O 54 vteřiny později vyrovnal Žižka. Hosté se ale i tentokrát opět dostali do vedení. Furcha prostřelil junior Majdan.

Vyrovnat mohli po rychlém protiútoku Červenka s Kůrkou, Franěk byl ale pozorný. Místo toho se na druhé straně trefil opět Majdan, jenž nahradil v první formaci Benziny Jánského. Litvínov poté již cenou výhru ubránil i při závěrečné power play domácích.

Dohrávka 29. kola hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - HC Benzina Litvínov 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky:
35. Červenka (Vondrka, Kůrka), 36. Kůrka (Vondrka, Červenka), 42. Žižka (Doležal, Kadlec) - 16. V. Hübl (Jenáček), 39. V. Hübl (Kubinčák), 41. V. Hübl (Kroupa, Kubinčák), 47. Majdan (Reichel, Lukeš), 56. Majdan (Lukeš, Reichel). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3572.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Vondrka - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal - Havel, M. Čermák, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov:
Franěk - K. Pilař, Kousalík, Punčochář, Gureň, Skuhrovec, Švarný, Kubát, Kroupa - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Gerhát, Majdan, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud