Miroslav Horák
30. listopadu 2009 • 15:30

Lubina jde do Komety, do Brna míří i Jeřábek

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tak to je překvapení. Platí, že hokejovou Kometu dostává na starost trenér Vladimír Jeřábek, jak se již několik dní spekulovalo. Ovšem pozor, na střídačce posledního týmu nebude sám. Po ruce bude mít Ladislava Lubinu!



Deníku Sport to odpoledne potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje a vpodvečer překvapivou novinku zveřejnilo vedení brněnského klubu.

"Možností na výběr jsme měli více, ale jsem přesvědčen, že tahle trojice je pro Kometu nejlepší volbou,"uvedl majitel Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

Jméno 42letého Lubiny, bývalého československého reprezentanta a také Zábranského spoluhráče, se v posledních měsících skloňuje výhradně se zaviněním smrti Vratislava Lokvence staršího, otce známého fotbalisty.

Čtěte více:
Lokvenc: Ať si Lubina strčí omluvu někam »
Potvrzeno: Lubina vyvázl s podmínkou »

K tragické nehodě došlo v červenci 2008, kdy Lubinův vůz mezi Hradcem Králové a Jaroměří vjel do protisměru, kde se střetl s dodávkou, řízenou Lokvencem.

Nehoda hokejisty Lubiny
Nehoda hokejisty Lubiny

Řidič dodávky na místě zemřel, zatímco Lubina, viník nehody, z místa neštěstí utekl. Později se sám přihlásil policii, nastalo vyšetřování a v květnu tohoto roku soud.

Čtěte více:
Šéf Komety Zábranský: Jdu na střídačku »

Ten Lubinovi vyměřil dvouletý podmíněný trest a čtyřletý zákaz řízení. „Chtěl jsem skoncovat se životem, pomoci mi musel psycholog," řekl Lubina před časem.

Angažmá v Brně je pro Lubinu novou velkou výzvou, jakožto zdatný motivátor se pokusí hráče Komety vytáhnout z barážové blízkosti. Poslední Brno ztrácí na třinácté Kladno 12 bodů.

Vladimír Jeřábek přichází do Brna z prvoligového Vrchlabí, kde kvůli špatným výsledkům skončil minulý týden. Extraligové zkušenosti má ze Vsetína a Litvínova.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7
Finále
Články odjinud


Články odjinud