26. listopadu 2009 • 21:30

Burger: Na nájezdy jsem jít nechtěl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán vítkovických hokejistů Jiří Burger mohl v prodloužení rozhodnout o výhře svého celku na ledě Liberce, ale trestné střílení nařízené za faul Jana Holuba na Lukáše Klimka neproměnil.



O pár minut později se však přece stal hrdinou ostravského celku, když proměnil rozhodující samostatný nájezd a zajistil hostům druhý bod. Vítkovice tak ukončily sérii šesti prohraných nájezdů za sebou.

"Jsem rád, že jsme tu sérii ukončili. O to více, že jsem v prodloužení nájezd nedal. Mohl jsem rozhodnout dříve. Konečně se to ale povedlo," řekl Burger ČTK. Vítkovice vyhrály nájezdy naposledy v 7. kole proti Kometě, poté postupně nestačily na Zlín, Spartu, Třinec, Litvínov, Slavii a Pardubice.

Nejproduktivnější hráč vedoucího celku extraligy ocenil výkon soupeře. "Liberec hrál dnes fakt dobře. Náš výkon naopak nebyl úplně dobrý, ale máme dva body, a to se počítá," podotkl dvaatřicetiletý centr.

Vítkovice zdolaly Liberec po nájezdech >>>

Vítkovice byly v prodloužení lepší a mohly rozhodnout už v nastavené pětiminutovce. Do útoku se ale prý netlačily proto, že by si na penalty nevěřily. "Na bilanci jsme nemysleli. Samozřejmě, že jsme chtěli dát v prodloužení gól. Šance na to byly, ale nakonec to šlo do nájezdů," uvedl Burger.

Elitní útočník ostravského celku duel nakonec rozhodl, přitom sám už na samostatné nájezdy jít nechtěl. "Nechtěl jsem na něj jít, když už jsem jeden nedal a předtím jsem je taky nedával. Trenér ale řekl, ať jdu. Řekl jsem, že je to poslední nájezd, pokud ho nedám," uvedl Burger.

Z předešlé série nezdarů nedělal tragédii. "Nájezdy jsou trošičku o štěstí, ale taky o dovednosti. Nám se to nedařilo, gólmani byli lepší než my," řekl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud