Hynek Preisler
26. listopadu 2009 • 20:45

Vitkovice zdolaly Liberec po nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vítkovice proti Bílým Tygrům sestřásly své prokletí jménem samostatné nájezdy. Vedoucímu týmu extraligy se totiž tato činnost dlouho nedařila. Na samostatné nájezdy prohrály šest zápasů v řadě... Pod Ještědem sérii prolomil vítkovický kapitán Jiří Burger.




V hlavě autora rozhodujícího nájezdu přitom hlodala myšlenka, zda se má proti libereckému gólmanovi Tero Leinonenovi v rozhodující chvíli rozjet.

Proč? Ještě v prodloužení totiž liberecký Holub podrazil unikajícího Klimka a sudí nařídil trestné střílení. Napoprvé byl Jiří Burger neúspěšný. Tero Leinonen na útočníka hostů vyzrál.

„Abych řekl pravdu, tak se mi moc na samostatný nájezd nechtělo, protože v poslední době jsem nájezdy nedával. A když jsem ještě v prodloužení nedal, trochu to ve mě hlodalo. Nakonec trenér určil mě, tak jsem šel a teď jsem rád,“ usmíval se Burger.

Burger: Na nájezdy jsem jít nechtěl >>>

Napodruhé už kapitán hostí blafákem finského gólmana překonal a zařídil pro lídra extraligy bod navíc. Ale s pořádným štěstím. Puk se těsně došoural za brankovou čáru. Leinonen po něm hmátl pozdě.

„Vystřelil jsem a pak jsem se otáčil a puk jsem za brankovou čárou viděl, ale asi jen tři centimetry, takže jen kousíček, bylo velké štěstí,“ přiznal vítkovický hrdina, který navíc vyrovnávací brankou na 2:2 zachránil hostům prodloužení.

To Liberci v samostatných nájezdech nepomohly ani rady Marka Pince, který pod Ještěd zamířil právě z Vítkovic a bývalé spoluhráče velmi dobře zná.

„Něco Marek Pinc radil, ale věděl jsem už dopředu, co budu dělat. Štěpánek je poměrně rychlý na blafáky a tak jsem věděl, že budu střílet a o tyčku to vyšlo,“ řekl Milan Bartovič, střelec všech libereckých gólů proti Vítkovicím. Dva góly libereckého rychlíka během tří třetin a proměněný nájezd však Bílým Tygrům stačil pouze na jeden bod. Ostatní dva exekutoři Plodek a Víšek Štěpánka nepřekonali.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Dušek, Víšek), 31. Bartovič (Malkamäki, Hunkes) - 19. Klimek (Stehlík), 53. Burger (Hubáček, Klimek), rozhodující nájezd Burger. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 2:5, navíc Podkonický (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4592.

Sestavy:

Liberec: Leinonen - Jareš, Holub, Hunkes, Malkamäki, Čakajík, J. Moravec, Rýgl, Derner - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Blatný, Dušek, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Strapáč - Ujčík, Vrána, Svačina - Szturc, Roman, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud