25. listopadu 2009 • 11:18

Kometa opět mění trenéra, Pazourek odstoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa Brno podruhé v sezoně mění trenéra. Poslední tým extraligy opouští Pavel Pazourek, který dnes na vlastní žádost odstoupil. Mužstvo zatím povede asistent Mojmír Trličík.



Důvodem Pazourkova rozhodnutí byly neuspokojivé výsledky a snaha dát týmu nový impulz. Jeho nástupce bude vedení Komety podle majoritního vlastníka klubu Libora Zábranského nyní hledat.

"Zatím je pro nás informace příliš čerstvá. Proto v tuto chvíli nemohu říci, v jakém časovém horizontu otázku nového trenéra vyřešíme. Chceme to udělat brzy, na druhé straně nechceme nic uspěchat," řekl Zábranský.

Pazourek rezignoval po úterní porážce 2:4 s Plzní, po níž Kometa ztrácí na předposlední Kladno už jedenáct bodů. V Pazourkovi rozhodnutí uzrálo po právě po tomto zápase, v jehož průběhu nespokojení diváci skandovali "Pazourek ven".

Brno míří do baráže, Plzni stačila vydařená třetina >>>

Na tiskové konferenci po utkání však ještě tvrdil, že nemá ve zvyku sám odstupovat. V průběhu noci ale názor změnil. "I když jsme v tabulce poslední, tak je pořád o co hrát. A někdo nový může dát týmu další impulz, který přináší každá změna. A také šance, že se nový trenér trefí do naturelu hráčů," řekl ČTK Pazourek.

Šestapadesátiletý kouč převzal mužstvo extraligového nováčka po čtvrtém kole místo odvolaného Vladimíra Kýhose. V minulé sezoně vedl prvoligový Hradec Králové a do brněnského klubu poté přišel na pozici sportovního manažera mládeže. V Brně se jedná už o třetí trenérský odchod. V polovině listopadu opustil tým na vlastní žádost asistent Václav Baďouček.

Pavel Pazourek na střídačce Komety Brno skončil
Pavel Pazourek na střídačce Komety Brno skončil


Pazourek po svém příchodu cítil, že se Kometa zvedá. V posledních devíti zápasech hrála sedmkrát doma a získala devět bodů. "Ale nyní jsme šli zase dolů. Když jsme se herně zvedali, tak jsme neměli štěstí. Po prohrách se najednou dělá všechno špatně. Samozřejmě přemýšlím o tom, co se případně nevyužilo a na druhé straně využilo. Všechno šlo hodně rychle," dodal kouč.

V posledním týmu tabulky vidí i pozitiva. "Hráči mají nesmírnou chuť hrát, trénovat. Nikomu není situace lhostejná. Spolupráce byla velmi dobrá," tvrdí Pazourek, jenž by rád v klubu dál působil v jiné funkci. Zatím ale svou budoucnost s vedením neřešil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud