Jakub Hlaváč
29. září 2009 • 11:20

Sparťanské hvězdy slyšely jen pískot

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pískot na otevřené scéně si za svůj nedělní výkon vysloužili hokejisté Sparty. Prohráli s Třincem 2:5 a své příznivce pořádně naštvali. „Kloužete se na ledě jako při veřejném bruslení,“ vzkazují fanoušci hráčům na diskusním fóru klubu.



„Nešly nám nohy, neměli jsme dobrý pohyb. V tom nás soupeř předčil,“ ví i kouč Pavel Hynek.

Tak hustá atmosféra na tribunách holešovické haly už dlouho nebyla. Diváci byli ke sparťanům v posledních dvou sezonách shovívaví. I když se nedařilo, snažili se mužstvo fanděním podpořit. Jenže teď jim došla trpělivost.

Pískot na Spartě. Pražané prohráli s Třincem »

„Není příjemné, když na vás lidi pískají. Ale mají na to právo. Zaplatí lístek, jdou se podívat na hokej a na vítězství Sparty,“ uvědomuje si kapitán David Výborný.

„Budeme hrát atraktivní hokej už v základní části, každý zápas musíme odehrát naplno,“ sliboval před začátkem extraligy Petr Bříza, generální manažer klubu.

Mužstvo jeho slova zatím nepotvrzuje. Nepředvádí žádné lehké ofenzivní manévry hodné mistrů hokejového řemesla. Spíše upachtěná snaha vedoucí k přehmatům v obraně.

„Dostáváme smůlovaté góly. Souvisí to s nedůrazem před brankou. Zbytečně moc ustupujeme, nemáme rozebrané hráče,“ zlobí Hynka.

„Celá pětka by měla vzadu pracovat lépe. Bez dobré obrany se hrát nedá. Nezbývá nám, než tvrdě pracovat,,“ přidává se útočník Výborný.

I on společně s Martinem Ručinským čelí ostré kritice ze strany fanoušků. Po devíti zápasech mají hvězdní útočníci na kontě shodně pouhý bod za přihrávku.

„Jděte do Berouna,“ posílá je na sparťanskou farmu diskutér s přezdívkou Krusty. A ve svém názoru není zdaleka ojedinělý.

Teď se navíc přestalo dařit brankáři Janu Cháberovi. V pátek i v neděli inkasoval laciné góly. Své místo musí přenechat Petru Přikrylovi. „Myslím, že máme vyrovnanou dvojici gólmanů.

Petr si šanci zaslouží. V přípravě i v minulé sezoně prokázal, že své kvality má. Teď je na řadě on,“ jasně říká Hynek. Sparta si chce reputaci napravit dnes v televizním duelu s Litvínovem. A vlastní fanoušky může odprosit v pátek, kdy hostí Kladno.

Legendám zní v uších pískot
POZNÁMKA AUTORA
Sparta si je vytáhla z klenotnice českého hokeje. David Výborný a Martin Ručinský měli být pokladem slavného klubu. Táhnout diváky, bavit je svými kousky. Zatím však jsou pouhými stíny svých stínů.

Jakoby si dresy s jejich jmény oblékali jiní borci. Hráči bez jiskry, bez nápadu.

Všimnout si toho musí každý.
Čísla 9 a 26 tráví na ledě spoustu času. Jenže po devíti odehraných kolech se dělí v kanadském bodování extraligy s dalšími 32 hokejisty o 208. až 242. místo. Trochu bída na několikanásobné mistry světa a olympijské medailisty.

U sparťanských fanoušků
upadli v nemilost. Ve spojitosti s jejich jmény se už neozývají výkřiky „LUXUS!“ či „PARÁDA!“ Naopak, stále hustěji je diváci častují uši rvoucím pískotem.

Na stránkách klubu se včera dokonce objevila analýza výkonu Davida Výborného. „Působí vyčichlým dojmem. Nasazení, bojovnost jsou mu cizí,“ psalo se mimo jiné ve zdrcující kritice.

Je na čase udělat za dosavadní bídou tlustou čáru. Znovu se vyšvihnout ke hvězdám. Získat si publikum zpět na svoji stranu. Věřím, že Výborný s Ručinským to dokážou. Brzy. Jinak musí padat sestavou.

Už nyní opustili první útočnou formaci Sparty.
Jejich místa zaujali Michal Broš s Ondřejem Kratěnou. A vedou si daleko lépe. Ve třetím útoku na více prostoru čekají Jaroslav Hlinka s Tomášem Netíkem. V současnosti by si ho zasloužili víc než dva slavní veteráni.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud