25. září 2009 • 23:14

Gól Komety neviděl ani videorozhodčí!

Autor: zej, tov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten gól mohl poslat Kometu do důležitého vedení 4:1. Ve 36. minutě skončil puk po střele Procházky za zády slávistického brankáře Nerudy. Jenže to vypadalo, že byla ve stejné chvíli posunutá branka. Ani brněnští hráči neprotestovali.



Fotbal na Facebooku

Byla to jejich škoda. Televizní záběry prokázaly, že gól Radka Procházky byl regulérní. Jenže ani videorozhodčí a bývalý mezinárodní sudí Petr Bolina si v klíčový moment gólu nevšiml. Právě on mohl dát rozhodčím pokyn, aby s ním celou situaci konzultovali.

Videorozhodčí Bolina nebude za neuznaný gól do konce sezony delegován »

„Jenže v ten moment jsem žádnou pochybnost neměl. Nikde nebylo nic vidět,“ přesvědčoval Bolina. „Utkání sleduji živě a záznam se prohlíží, jen když mám pochybnosti. Že to byl gól, jsem viděl až za tři minuty na ČT4. To už bylo pozdě.“

Slavia předvedla dokonalý obrat s Kometou »


Přitom podle regulí právě sudí u videa může sám z vlastní iniciativy kontaktovat kolegy na ledě, aby se s ním spojili a situaci probrali.

Podle Boliny by mu k přerušení hry stačilo, aby třeba brněnští hráči začali protestovat. „Kolikrát už jsem to dělal. Když hráč zvedne ruce. Nebo jde za rozhodčím. Okamžitě hru zastavím.“

Brněnští hráči po zápase přiznali, že situaci řešili v kabině o druhé přestávce.

Souhrn osmého kola extraligy »


„Jenže od toho jsou na ledě rozhodčí. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekl brněnský obránce Radim Bičánek.

Ten litoval poslední desetiminutovky, v níž Kometa čtyřikrát inkasovala. „Prohráli jsme si to sami. Nesmí se stávat, abychom si ten závěr takhle projeli,“ zlobí se Bičánek.

Nebyl to jediný moment, při němž se zvedly obří emoce. O napjaté okamžiky nebyla nouze ani v hledišti. Brněnští fanoušci dlouho báječně povzbuzovali, ale některé výroky sudích se jim vůbec nezdály a dávali to hlasitě najevo.

Jeden z nich se dobýval k trestným lavicím, pořadatelé ho nakonec „zpacifikovali.“ Další si po střetu s chlapíkem z ochranky odnesl rozbitý nos, na zemi byla spousta krve. Byl to prostře třaskavý souboj se vším všudy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud