25. září 2009 • 22:20

Slavia předvedla dokonalý obrat s Kometou

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia přežila klinickou smrt. S Kometou Brno prohrávala už o tři branky, předvedla nakonec famózní obrat. Zaplněná O2 Aréna přihlížela vítězství Pražanů 6:4.



Nováčkovi za vydatné podpory jeho fanoušků nepomohly ani dvě branky v jednom oslabení mezi 15. a 16 minutou během 31 vteřin. Vítězný gól dal v 58. minutě kapitán Slavie Josef Beránek.

Souhrn osmého kola extraligy »

Fotbal na Facebooku

Kometa hnaná podporou téměř 5000 svých fanoušků začala aktivně a gólman Neruda musel být od začátku na pozoru. První velkou šanci ale měla Slavia, do jejíž sestavy se nevešel útočník Micka.

SLEDOVALI JSME ONLINE »

Červenka v páté minutě uvolnil Sklenáře, ale ten na gólmana Trvaje nevyzrál. Vzápětí šel pykat na trestnou lavici Branda, ale pobyl tam jen osm sekund. Erat totiž bombou z pravého kruhu pro vhazování trefil přesně levý horní roh Nerudovy branky.

Intenzita skandování a chorálů brněnských příznivcům se ještě zvýšila a Kometa v 'domácím' prostředí přečkala bez úhony Ludvíkovo vyloučení. Navíc ještě provětral Nerudovu lapačku na konci oslabení Erat. Vyloučení brněnského Houdka se změnilo pro domácí v katastrofu a potrestaný bek se vracel do hry za stavu 3:0 pro svůj tým.

Stanislav Neruda Stanislav NerudaFoto Michal Beránek Sport


Nejdříve v 15. minutě proměnil sólo po Červenkově chybné přihrávce na útočné modré Dlouhý, za 31 vteřin hosté slávisty přečíslili a po Dopitově asistenci skóroval znovu Erat.

Ještě v úvodní části ale domácí snížili. V 19. minutě našel Havel před brankou volného Červenku, který po blafáku zaznamenal svou osmou trefou v sezoně. Možnost vrátit Kometě tříbrankové vedení měl Vondráček.

Kouč Růžička do druhé třetiny zamíchal složením útoku a Slavia se snažila smazat manko. Hned ve 22. minutě se ocitl sám před Trvajem Branda, ale jeho bekhendový pokus brněnský gólman kryl.

Bojující Kometa ale nepovolila snížení a stav se neměnil ani v přesilovkách. V 36. minutě se dostal puk při závaru hostů o gólmana Nerudu za brankovou čáru, ale sudí kvůli vychýlené brance gól neuznali.

Slavii se podařilo ve 44. minutě snížit, když po Čermákově přihrávce skóroval Jelínek. Za pět minut si při náporu Červenkovy formace prověřili sudí u videorozhodčího, že se puk nedostal do branky.

V 50. minutě se opět radovala Kometa, které se dařilo na stranu obklopenou vlastními fanoušky. Ludvík po obléhání doklepával do odkryté branky.

Jenže dvoubrankový náskok Brnu nestačil. Za necelé dvě minuty fauloval Mojžíš unikajícího Hrušku a Vladimír Růžička mladší při trestném střílení nezaváhal. V 53. minutě vyrovnal svou druhou trefou v utkání Jelínek, který z levého kruhu pro vhazování prostřelil Trvaje.

V času 57:52 jej bekhendem z pravé strany překvapil i Beránek. Brňané si v Praze dopili kalich hořkosti až do dna a půl minuty před koncem si ještě vychutnal Trvaje blafákem Červenka a přidal svou devátou trefu v ročníku.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 6:4 (1:3, 0:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 19. Červenka (L. Havel, Žižka), 44. P. Jelínek (M. Čermák), 51. V. Růžička ml. z trestného střílení, 53. P. Jelínek (Červenka, Kadlec), 58. Beránek (D. Hruška), 60. Červenka (Kadlec) - 6. Erat (Dopita, Ludvík), 15. R. Dlouhý, 16. Erat (Dopita), 50. Ludvík (Vondráček, Vorel).

Rozhodčí: Jebavý, Šindler - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 7683.

Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - L. Havel, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal - od 21. navíc Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Brno: Trvaj - Mojžíš, Bičánek, Houdek, Zubíček, Kempný, Kántor, Ovčačík, Vyrůbalík - Erat, Dopita, Ludvík - Vondráček, Vorel, Klimt - J. Svoboda, Pucher, Brabenec - Korhoň, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

400303:gallery:true:true

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud