2. dubna 2009 • 10:00

Kumstát: Slávistům to vrátíme, chceme titul!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na on-line rozhovor dorazil trochu nervózní. „Bude se mě vůbec někdo na něco ptát?“ divil se, když jsme požádali Petra Kumstáta o rozhovor se čtenáři deniksport.cz. Dotazů přišlo hned několik, až se sám divil. Pak fanouškům slíbil, že udělá všechno pro to, aby Vary získaly extraligový titul.



„To víte, rozhovor se čtenáři dělám poprvé,“ omlouval se. Ale nemusel. Na dotazy odpovídal upřímně, žádný úmyslně nevynechal a nad některými otázky se dobře bavil.

Vážnějším tónem mluvil, když se přešlo na blížíce se finálové boje v play off. Kumstát si uvědomuje, že Vary čeká nejtěžší možný soupeř – obhájci ze Slavie.

Přesto se chystá se svými spoluhráči loňskou porážku mistrovi oplatit. „Všichni v týmu se cítíme dobře. Budeme se moc snažit vyhrát. Věřím, že to Slavii vrátíme a já k tomu přispěji,“ řekl Kumstát fanouškům západočeského klubu a zároveň poděkoval za důvěru.

Ukořistit mistrovský titul by měl Karlovým Varům pomoci především týmový duch. „Jsme opravdu výborná parta i mimo led. Myslím, že to bylo vidět po každém gólu. Někdo se navštěvuje víc, někdo míň, ale všichni držíme spolu,“ ujistil.

Přitom stačilo málo a v příštím ročníku nemusel v extralize nastupovat. Vedení klubu totiž jednalo o zapojení se do KHL, což nakonec nevyšlo.

Co na to Kumstát? Nešťastný z neúspěšných jednání rozhodně není. „Vůbec mě to nemrzí,“ nezapíral. Jeho názor na „Vary v KHL“ byl po celou dobu negativní. „Pro českou ekonomiku je to moc velké sousto,“ vysvětlil.

Jedno by ale ve Varech okamžitě změnil – a to zázemí klubu. Především kompletně přebudoval stadion. „Atmosféra je sice výborná, ale prostředí ve staré hale je pro fanoušky opravdu špatné. Zázemí až tragické,“ shodl se s jedním ze čtenářů.

Kompletní znění on-line rozhovoru:

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud