5. března 2010 • 23:29

Výborná příprava na play off, pochvaloval si Holaň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Duel dvou týmů s možná nejlepší aktuální formou v extralize nabídlo klání Plzně a Sparty v závěrečném kole základní části. Pražané vrátili svému sokovi lednovou porážku z pražské Tesla Areny a výhrou 3:1 si upevnili sebevědomí před těžkými duely play off, v nichž je čekají Vítkovice, osudový tým asistenta trenéra Miloše Holaně.



Sparta si výhrou v Plzni zajistila konečné páté místo v extraligové tabulce. "Byla to důležitá výhra. Vzhledem k atmosféře na stadionu a všemu okolo to pro nás byla výborná příprava před play off. I z toho pohledu je pro nás zisk tří bodů pozitivní," potěšil Holaně zisk tří bodů na závěr dvaapadesátikolového maratonu.

Pražský tým ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů narazí na Vítkovice. Obě mužstva tak čeká během play off náročné cestování. Možná i proto Holaň nechtěl sílu protivníka příliš rozebírat. "My si soupeře nevybíráme. Musíme do toho jít s čistou hlavou a snažit se postoupit dál," prohlásil hodně obecně Holaň.

Sparta dobyla pevnost plzeňského lídra >>>

Poté však ocenil ostravský tým. "Vítkovice mají svou kvalitu. Předvádějí dlouhodobě dobrý hokej a bude to těžký protivník," řekl Holaň, který v průběhu sezony na sparťanské střídačce vystřídal společně s Davidem Volkem odvolaný tandem Pavel Hynek, František Výborný.

Pro Holaně osobně půjde o pikantní souboj; je vítkovickým odchovancem a v dobách hráčské kariéry v ostravské obraně sehrál řadu povedených sezon. Později na severu Moravy působil i jako trenér, a tak ho z tohoto pohledu čeká velmi známé prostředí. "Je to svým způsobem pro mě něco speciálního. Samozřejmě jsem s Vítkovicemi spojován," připustil Holaň.

Přestože je vítkovickým patriotem, bude ve čtvrtfinále bojovat za barvy Sparty. "Na to se v play off nehraje. Teď jsem trenér Sparty a budu dělat vše pro její úspěch," zdůraznil současnou klubovou příslušnost Holaň.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud