5. března 2010 • 21:59

Červenka: O šanci na rekord jsem přišel před pauzou

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bilance hokejového útočníka Romana Červenky v základní části extraligy se nakonec zastavila na 30 gólech a 43 asistencích. Kapitán pražské Slavie tak nasbíral 73 kanadských bodů a o čtyři zaostal za rekordem Richarda Krále, který v sezoně 1999/2000 nasbíral 77 bodů.



"Už před třemi zápasy jsem říkal, že rekord je pryč. Povést se to mohlo, ale muselo by to být štěstí a něco tam napadat v první třetině. Kdybych udělal dva tři body, pak bych po tom šel," řekl Červenka novinářům po posledním zápase základní části v Mladé Boleslavi, ve kterém si připsal jeden bod za asistenci na první gól. "Neupínal jsem se na to, chtěli jsme hlavně udržet sedmé místo," uvedl.

V této sezoně přitom již jednou proti Mladé Boleslavi pět bodů nasbíral, ale dnes nevěřil, že by se to mohlo zopakovat. O tom, že Králův rekord nepřekoná, se podle něj definitivně rozhodlo před olympijskou přestávkou.

Boleslav padla i se Slavií a přiblížila se Kladnu >>>

"Tři čtyři zápasy před pauzou jsem bodoval po jednom bodu, což bylo málo. Potřeboval jsem zápas s třemi body a pak by mi mohly stačit další dva tři," řekl Červenka, jenž po návratu z Vancouveru potřeboval na rekord nasbíral šest bodů ve dvou utkáních.

Čtyřiadvacetiletý centr kraloval kanadskému bodování od začátku sezony, kdy to vypadalo, že letitý rekord překoná. V závěru už se ale tolik neprosazoval. "Začalo se hrát o play off a všichni do toho šli nadoraz. Po formě, kterou jsem měl ze začátku, si mě taky každý začal hlídat a nebylo tolik prostoru," hledal Červenka příčiny, proč Krále nepřekonal. "Říkal jsem, že tak, jak to šlo na začátku, tak to nepůjde pořád. To se potvrdilo," podotkl.

I tak měl ale radost z toho, že hodnocení produktivity ovládl. "Po základní části jsem se sebou spokojený. Před sezonou bych to nečekal. Teď začíná nová soutěž a tady se teprve ukážou hráči. My potřebujeme udělat úspěch jako tým," řekl Červenka, který v úvodu sezony bojoval i o korunu krále střelců. Tu nakonec získal Petr Ton ze Sparty, jenž vstřelil o čtyři branky více. "To už jsem vůbec nesledoval. Toňák měl velký náskok," dodal Červenka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud