5. března 2010 • 20:47

Kladno zničilo neškodný Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Kladna deklasovali v posledním 52. kole základní části O2 extraligy Litvínov 7:1. Z poslední příčky tak Středočeši před začátkem skupiny o udržení ztrácí už jen čtyři body na Mladou Boleslav, která nedokázala bodovat s pražskou Slavií. Pod dnešní vítězství se výrazně podepsal útočník Jaroslav Kalla, který vstřelil tři branky a navrch přidal asistenci.



Před samotným začátkem utkání došlo k malé slavnosti. Kladenský útočník Radek Bělohlav nastoupil ke svému devítistému zápasu v extralize, jeho spoluhráč Martin Procházka přebral v civilu cenu za 800 odehraných utkání v nejvyšší soutěži.

Souhrn kola >>>

Od samého začátku byly dvě tisícovky diváků svědky bezstarostného hokeje, v němž mělo brzy navrch Kladno. V polovině úvodní části Valský ideálně prostrčil puk mezi beky Kallovi a ten načal svoji střeleckou přehlídku, když nedal brankáři Fraňkovi nejmenší šanci.

Hlasy trenérů
Petr Kasík (Kladno):
"V první třetině jsme dali dva góly, což nás uklidnilo a pak jsme již měli hru ve své moci. Sedíme však na zemi, protože sezona i nadále pokračuje.

Jsme samozřejmě rádi, že máme pouze čtyři body ztráty za předposlední Mladou Boleslaví, ale play out bude nesmírně náročná soutěž, hlavně po psychické stránce. Bude to tvrdý boj."

Jiří Kučera (Litvínov):
"Hráli jsme pouze čtyři minuty, kdy jsme si vypracovali dvě šance, které jsme neproměnili, ale potom bylo na ledě pouze Kladno.

Proč se nám proti Středočechům letos nedařilo, to skutečně nevím, ale v průměru téměř šest obdržených branek je opravdu hodně."

Následně mohl zvýšit Patera, ale neuspěl. Vše si vynahradil o pár vteřin později, kdy našel úplně volného Diviše, jenž zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Hosté se dostali do první a prakticky jediné vyložené příležitosti v zápase v závěru první třetiny, kdy jel Reichel sám na brankáře Cikánka, ten však jeho bekhendové zakončení vyrazil. Poté ještě zamířil Patera do tyče.

Prakticky stejný scénář byl k vidění i po první přestávce. Vše podstatné se opět odbývalo až ve druhé polovině této dvacetiminutovky. Severočeši sice v přesilovce snížili Viktorem Hüblem, ale Kladno zareagovalo na inkasovanou branku velice rychle.

Za 39 vteřin Patera vytáhl litvínovského brankáře z klece a zvýšil na 3:1. A když o pár minut později přidal Valský čtvrtý zásah, nebylo o vítězi pochyb.

Svěřenci trenéra Kučery totiž pokračovali v ležérním výkonu i v poslední třetině a zápas se tak stal pouze otázkou skóre. Střeleckou potenci ukázal zvláště Kalla, který přidal další dvě trefy, tu druhou dokonce v oslabení, aniž by ho někdo z hráčů soupeře výrazněji obtěžoval.

Necelé dvě minuty před koncem uzavřel skóre na konečných 7:1 Frolík. Hosté předvedenou hrou totálně zklamali, po odevzdaném výkonu prohráli s Kladnem i počtvrté v této sezoně a při celkovém skóre 6:23 nezískali v této sérii ani jediný bod.

HC Geus Okna Kladno - HC Benzina Litvínov 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kalla (Valský, L. Procházka), 15. Diviš (Patera, F. Kaberle),
30. Patera (Horna, J. Dlouhý), 34. Valský (Kalla, Bílek), 44. Kalla (Diviš, Eberle), 52. Kalla (Bílek), 59. Frolík (Stieler) - 30. V. Hübl (Pilař). Rozhodčí: Hradil, Husička - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2071.

Sestavy:

Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Gengel, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Litvínov: Franěk - Pilař, Stříteský, Punčochář, O. Poživil, Kubát, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Majdan, Vopat, Jenáček - Saulietis, Dragoun, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud