5. března 2010 • 20:50

Sparta dobyla pevnost plzeňského lídra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně prohráli při oslavách svého triumfu v základní části v závěrečném 52. kole extraligy se Spartou 1:3, přesto ovládli dlouhodobou soutěž s desetibodovým náskokem. Západočeši si musí počkat na svého čtvrtfinálového soka, který vzejde z předkola. Pražané se utkají v boji o semifinále s Vítkovicemi.



Plzeňští před vyprodaným hledištěm převzali nový Prezidentský pohár za prvenství v základní části a ocenili i klubové legendy Vladimíra Bednáře a Milana Kajkla. Nakonec museli ale strávit první porážku na domácím ledě od 1. listopadu.

Souhrn kola >>>

Domácí tým se po slavnostní předehře utkání ostře pustil do svého dnešního soupeře. Vampola po rychlém průniku po křídle objel branku a dorážející Hvila jen těsně minul prostor za již překonaným sparťanským gólmanem Přikrylem.

Hlasy trenérů
Marian Jelínek (Plzeň): "Sportovně musím uznat, že soupeř byl dnes lepší, především v pohybu a nasazení. Nechci se na to vymlouvat, ale včera jsme hodně tvrdě trénovali a v dnešním zápase to bylo na hráčích vidět.

Chyběl nám trochu pohyb. Soupeř byl všude o krok dřív. Nehráli jsme ten náš celoplošný hokej s dohráváním osobních soubojů.

Martin Straka jde ve čtvrtek na kontrolní CT vyšetření a uvidíme, jestli se bude moci zapojit do přípravy na ten první čtvrtfinálový zápas."

Miloš Holaň (Sparta Praha): "Musím poděkovat hráčům za odvedený výkon. Šli do toho agresivně od první do poslední minuty. Myslím si, že jsme tím Plzeň trochu zaskočili.

Celé utkání jsme byli mírně aktivnější a tempo jsme postupně gradovali.

Co jsme vzadu propustili, to skvěle pochytal gólman Přikryl. V závěru jsme si výsledek pohlídali. Jsme rádi za tři body před play off."

Oba týmy nekladly důraz na defenzivu, a tak se do střelecké pozice proháčkoval Hromas, jeho pokus ale zastavilo břevno. V závěru vyrovnané úvodní třetiny ještě po pěkné kombinaci první plzeňské pětky pálil zblízka bekhendem Benák a Přikryl skvěle zasáhl svým pravým betonem.

Po zahájení prostřední části hráli hosté přesilovku a domácího gólmana Pöpperleho pořádně protáhl tvrdou střelou z mezikruží Podlešák. Po návratu vyloučeného Benáka na led se ale připletl do kolize mimo brankoviště Přikryl a Modrý pohodlně otevřel skóre do opuštěné branky.

Nápor domácích po vstřeleném gólu ukončil samostatným únikem Netík, ale Pöpperle si s jeho blafákem dokázal poradit. Za chvíli strážce domácí svatyně nepřekonal ani Koreis střelou z voleje při přečíslení dva na jednoho. Plzeň se vrátila do děje utkání až při početní výhodě. Po chytré přihrávce Vostřáka ale Hvila trefil pouze vyjíždějícího Přikryla.

Ještě před druhou přestávkou se Spartě podařilo vyrovnat, když Tonovu táhlou střelu Pöpperle neudržel a dojíždějící Podlešák dorazil kotouč za brankovou čáru. Vzápětí mohli hosté dvakrát využít nekoncentrovanost domácích v obranném pásmu, proti pokusům Tona a Výborného však Pöpperle zakročil bezchybně.

Do závěrečné třetiny nastoupili oba soupeři s jasným cílem neudělat zbytečnou chybu. Domácí se štěstím přečkali sparťanskou přesilovou hru, ale po jejím skončení uspěl tvrdou střelou bez přípravy z prostoru pravého kruhu Vykoukal.

Výborná příprava na play off, pochvaloval si Holaň >>>


Srovnat mohl po zaváhání hostů při rozehrávce Dvořák, jehož střelu však dokázal Přikryl reflexivně zastavit. V poslední minutě se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, kterou ukončil trefou do prázdné branky Broš.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Modrý (Adamský, Vampola) - 37. Podlešák (Ton), 50. Vykoukal (Látal, Vydarený), 60. Broš (Hromas, Vydarený). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Charvát, Pouzar. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8479 (vyprodáno).

Sestavy:

Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Jeřábek - Scofield, Jan Kovář, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Vostřák (43. M. Heřman), Tvrdík - Stránský, I. Padělek, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený, Cunik - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.

Tomáš Vlasák přijímá gratulace od Karla Gutta.
Tomáš Vlasák přijímá gratulace od Karla Gutta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud