5. března 2010 • 20:57

Pardubice rozstřílely Třinec, končí však třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Pardubic porazili v závěrečném 52. kole O2 extraligy Třinec vysoko 6:1. Východočeši skončili v konečné tabulce základní části třetí a narazí ve čtvrtfinále znovu na svého dnešního soupeře. Brankář Dominik Hašek inkasoval poprvé po 164 minutách a 26 vteřinách, v tu dobu ale již Pardubičtí vedli tříbrankovým náskokem.



Hokejisté Eatonu vstoupili do utkání s velkou chutí a od první minuty podnikali nebezpečné výpady do obrany soupeře. Třinecký tým držel dlouho nad vodou gólman Hamerlík.

Souhrn kola >>>

Ten se poprvé pořádně oháněl při vyloučení Kohna ze sedmé minuty, Pardubičtí při závaru před třineckým gólmanem nastřelili břevno a tyčku, ale brankově nedokázali využít ani následnou výhodu v podobě 38 sekund dlouhé přesilovky pět na tři.

Hlasy trenérů
Jan Votruba (Pardubice):
"Utkání nebylo tak urputné jako bude v play off. V první třetině chytal výborně třinecký gólman, který zlikvidoval několik šancí. My se přesto prosadili střelecky, což rozhodlo.

Udělali jsme několik chyb v obraně, na nich musíme zapracovat."

Pavel Marek (Třinec):
"Nám se dařilo držet krok s Pardubicemi v první třetině. I za stavu 1:0 pro Pardubice jsme měli nějaké šance a kdybychom je proměnili, tak by zápas byl daleko dramatičtější.

Pardubice nám odskočily, uklidnily se, začaly hrát svou hru a přehrály nás. Měly i lepší pohyb a daleko větší důraz. Potom jsme už neměli takřka žádnou šanci zápas otočit."

Převaha domácích pokračovala i v dalších minutách, ve 12. minutě po rychlé akci nastřelil útočník Kolář opět brankovou konstrukci.

Zohornu pak vychytal v mezikruží připravený Hamerlík. Třinec zahrozil při své přesilovce, vyloučen byl Kousal za vysokou hůl, ale Hrabalovu velkou šanci zneškodnil pozorný Hašek.

Východočeši se nakonec přece jen dostali do vedení, když v 19. minutě zakončil jednu z mnoha svižných akcí přesnou střelou Zohorna. Ten nejprve trefil obě tyčky, aby se až poté dostal puk za brankovou čáru.

I druhá třetina se nesla ve znamení převahy hokejistů Pardubic. Jejich největší překážkou byl však vynikající gólman Hamerlík. Ten po několika skvělých zákrocích nestačil až na dělovku Petra Sýkory v oslabení ve 26. minutě. Chvíli po něm zvýšil po samostatném úniku Somík na 3:0.

Třinec měl velkou šanci ve 34. minutě, kdy se do zakončení těsně před Haškem dostal Polanský, ale proti snížení byl pardubický gólman. O chvíli později neudržel nervy na uzdě hostující obránce Platil, jenž obdržel nejprve desetiminutový trest a následně i do konce utkání. Cestou do šaten rozbil třinecký zadák skleněné dveře.

Rozbité dveře zaplatím, dušuje se Platil >>>

V úvodu třetí dvacetiminutovky, do které nastoupil v třinecké brance Duba, sice využil přesilovku Ocelářů obránce Malec, ale šlo pouze o labutí píseň hostí. O necelou minutu později totiž vrátil tříbrankové vedení domácím Kočí a zápas se dohrával za východočeské režie. Další gólový zápis obstaral Starý, který zvýšil na 5:1.

Pardubickou převahu pak dokonal Cetkovský šestým gólem minutu před koncem zápasu.

HC Eaton Pardubice - HC Oceláři Třinec 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 19. Zohorna (Pineault), 26. P. Sýkora (Pivko, Píša), 30. Somík (Cetkovský), 46. Kočí (Kolář II, Píša), 50. Starý, 59. Cetkovský (Somík, Pineault) -
45. Malec (Polanský, Pospíšil). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Pavlovič, Rozlílek.
Vyloučení: 8:6, navíc Platil (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0. Diváci: 8204.

Sestavy:

Pardubice: Hašek - Mitchell, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Nakládal, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Buchtele, Kousal, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Třinec: Hamerlík (41. Duba) - Zíb, Seman, Malec, Hrabal, Cartelli, Platil, Andersons, Lojek - M. Růžička, Bonk, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Polanský, Pospíšil, Kanko - Orsava, Podešva, Mičulka. Trenéři: Marek a Kopřiva.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud