5. března 2010 • 20:40

Kometa na závěr podlehla Varům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - V generálce na skupinu o udržení porazili hokejisté Karlových Varů v Brně domácí Kometu těsně 2:1. O výsledku rozhodla chyba brankáře Sasu Hoviho, který v první třetině pustil za svá záda střelu obránce Jakuba Čutty od modré čáry, po níž vedli hosté 2:0.



Karlovarští po osmi nevydařených zápasech okusili radost z vítězství a do play out půjdou z nejvýhodnější pozice s náskokem osmi bodů na poslední Kladno. Brno naopak po deseti vítězstvích před svým publikem poprvé v domácím prostředí pod vedením kouče Vladimíra Jeřábka prohrálo.

Souhrn kola >>>

Kometa začala aktivně a v úvodní desetiminutovce jen zřídka pustila soupeře na vlastní polovinu. K tlaku Brňanům dopomohly i tři přesilovky, které ale nevedly k toužebné brance. Hlavně proto, že domácí hráči kombinovali v početní výhodě pouze v rozích kluziště a přes pozorně bránící čtverec se jen s obtížemi dostávali do střeleckého prostoru.

Hlasy trenérů
Vladimír Jeřábek (Kometa Brno): "Měli jsme na začátku zápasu tlak a dostávali se do přesilovek, ale nezahráli jsme je dobře. I když Mensator chytal dobře, nám chybělo důraznější zakončení.

Přesilovky z naší strany byly profesorské, což považuji za rozhodující moment zápasu. Hráči hodně chtěli zápas zvrátit, bojovnost se jim nedá upřít.

Takový zápas jsme doma pod mým vedením ještě neodehráli. Chtěli jsme v posledních dvou kolech získat tři body, což se nám podařilo, ale nebodovali jsme proti soupeři, se kterým jsme je potřebovali nejvíce.".

Pavel Hynek (Karlovy Vary): "Brno jsme porazili poprvé v sezoně. Pro nás bylo důležité, že jsme přečkali úvodní tlak domácích a tři oslabení.

Potom jsme dvakrát udeřili. Potom jsme se zaměřovali na obranu a čekali na brejky. Dobře jsme bránili a měli štěstí. Byl to boj po celých 60 minut.

Hodně nám pomohl brankář Mensator, který byl naší hlavní oporou. Po osmi prohrách jsme konečně získali tři body."

Naopak po prvním nebezpečnějším protiútoku vybojoval v rohu kluziště kotouč Skuhravý, našel před brankou volného Kumstáta, který snadno překonal brankáře Hoviho. Brňany inkasovaná branka otřásla, o necelé dvě minuty později z dalšího protiútoku obránce Čutta ještě před modrou čarou napřáhl ke střele příklepem, Hovi máchl lapačkou do prázdna a hosté získali nečekaně dvoubrankový náskok.

Nátlaková hra ale domácím hokejistům vynesla korigování výsledku v 18. minutě, kdy si Erat po nájezdu z boku položil Mensatora a elegantně skóroval. Domácí kontaktní gól nabudil a vyrovnat mohli v krátkém sledu Dlouhý a Dopita, ale stav 1:2 zůstal do přestávky nezměněn.

Více boje a hodně oboustranných nepřesností nabídla druhá třetina, v níž se Brňané hodně trápili při přesilovkách. Jejich nepřesné kombinace stačili hosté snadno zastavovat, hra tak ztratila předcházející vzruch.

V poslední třetině se výkon Brňanů změnil v křeč. Jejich akcím chyběla myšlenka, takřka neřešitelným problémem bylo zakládání útoků. Karlovy Vary sice hrály přesněji, dostávaly se snadněji do útočného pásma soupeře, jenže v koncovce si hosté vedli stejně nepřesně jako domácí tým.

Osm minut před koncem se prosmýkl mezi karlovarskými zadáky Huml, natáhl i k blafáku, ale v rozhodující chvíli jej fauloval Parýzek. Přesilovka Brňanů měla stejný scénář jako sedm předcházejících: upachtěným kombinacím chybělo zakončení. Devadesát sekund před koncem ještě vyzkoušela Kometa hru bez brankáře, která ale rychle skončila po faulu Hubáčka a Západočeši již vítězství uhájili.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Erat (Dopita) - 12. Kumstát (Skuhravý), 14. Čutta (Hřebejk). Rozhodčí: Šír, Šindler - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:

Kometa Brno: Hovi - Bičánek, Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Protivný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, R. Procházka, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Švaňhal, Ludvík, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Čutta, Dobroň, Nosek, Loginov - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balázs - Zucker, Pech, Kuběna - Čachotský. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud