29. prosince 2009 • 20:38

Výprodej Slavie pokračuje, výhru si odvezly Pardubice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie pokračují v sérii nevydařených výkonů. V 36. kole prohráli doma s Pardubicemi 1:2 a připsali si již pátou prohru za sebou. Doma prohráli již jedenácté z devatenácti utkání.



Vladimír Růžička navíc musel skousnout porážku vpředvečer olympijské nominace. Kouč Slavie a české reprezentace oznámí ve středu ve 13:00 třiadvacítku vyvolených, kteří budou hájit české barvy ve Vancouveru.

A nejspíš nechá doma jednoho ze strůjců dnešního vítězství Pardubic - Dominika Haška, olympijského hrdinu z Nagana.

Hruška ve Slavii skončil, míří do Chomutova »

Východočeši si připsali v duelu, který sledovalo přes deset tisíc diváků a asi polovina z nich byla z Pardubic, čtvrtou výhru za sebou.

Domácí nastoupili bez zraněného lídra Červenky, Hrušky, který dnes přestoupil do Chomutova, a v sestavě chyběl i brankář Hnilička, jenž po dvou porážkách zůstal jen na střídačce. Šanci místo něj dostal Slipčenko, jenž naposledy chytal před měsícem a pak byl zraněný.

V sestavě hostů chyběli Píša a Somík, ale žádná z absencí neměla vliv na opatrný začátek utkání. Oba týmy vyčkávaly a první zajímavý moment přišel až v 10. minutě, kdy se v oslabení prodral až před Haška Vondrka, Jillson jej však při zakončení fauloval.

Lukáš Havel ze Slavie se snaží dostat puk za záda pardubického Dominika Haška, zabránit se mu snaží i obránce Jeff Jilson.
Lukáš Havel ze Slavie se snaží dostat puk za záda pardubického Dominika Haška, zabránit se mu snaží i obránce Jeff Jilson.
Po jeho prohřešku se úroveň hry zvedla a otevřít skóre mohl Koukal, Slipčenko však jeho gólovou střelu lapačkou vyrazil. Haška na druhé straně prověřila Beránkova formace. První branku se podařilo vstřelit hostům. Nakládal našel ideálně Pineaulta, který prostřelil Slipčenka.

Druhý gól mohl přidat v 24. minutě v přesilové hře Kolář, ale přestřelil. Lepší koncovku předvedl o tři minuty později Svoboda, jenž vybruslil od mantinelu a překvapil Haška. Nejproduktivnější hráč Havlíčkova Brodu v první lize tak vstřelil v prvním extraligovém zápase v této sezoně svou první branku v nejvyšší soutěži.

Souhrn kola >>>

Následný nápor Slavie ale hosté přežili a v 36. minutě se opět dostali do vedení, když Jillsonovo nahození od modré tečoval v početní výhodě Cetkovský. Přiblížit Pardubice výhře mohl v polovině třetí části kapitán Koukal, Slipčenko však jeho samostatný nájezd zlikvidoval.

I v závěru měl více práce brankář domácích. Sice si poradil s šancí Pivka a zastavil i trestné střílení Koukala v 60. minutě, jeho spoluhráči však vyrovnat nedokázali.

HC Slavia Praha - HC Eaton Pardubice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. T. Svoboda (M. Čermák, Ondráček) - 20. Pineault (Nakládal, Zohorna), 36. Cetkovský (Jillson, Špirko).
Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:1.
Diváci: 10.469.

Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, J. Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - Havel, Beránek, Tomica - Kůrka, P. Jelínek, Vondrka - Endál, V. Růžička ml. (21. Ondráček), Sklenář - T. Svoboda, Holec, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička a Čelanský.
Pardubice: Hašek - Kolář II, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Zohorna - Klejna, Radil, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud