29. prosince 2009 • 19:57

Kladno nasázelo doma Liberci šest gólů

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna porazili ve 36. kole O2 extraligy Liberec 6:3. Zápas orámoval dvěma trefami zkušený útočník Radek Bělohlav, který se trefil v první i poslední minutě zápasu. Na střídačce Středočechů byl v roli konzultanta Milan Volf, který se stal novým sportovním ředitelem klubu.



Kladenští nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy a před sebou měli jasný cíl - odčinit svému soupeři z Liberce potupnou prohru z předchozího vzájemného utkání, kdy tým Geus Okna inkasoval během druhé třetiny osm gólů. Kladnu k tomu nahrával také zdravotní Bílých Tygrů, jejichž marodka čítá již dvouciferný počet hráčů.

Mužstva se na ledě ani nerozkoukala a domácí již po 22 vteřinách vedli, když Bělohlav využil chybu liberecké obrany. Severočeši však brzy kontrovali Matějovským a hra se střídavě přelévala na obě strany.

Souhrn kola >>>

Nejhezčí okamžik úvodní části přinesla 14. minuta. Nejprve se Frolík šikovně uvolnil přes hostujícího Moravce a znovu získal těsný náskok, ale za 13 vteřin si na druhé straně podobně vedl i hostující Jech.

Ve stejném trendu probíhala i druhá dvacetiminutovka, ve které padly čtyři branky, ale tentokrát se třikrát zatřepala síť za zády hostujícího gólmana Pince. Nejdříve se kladenský Stieler nejlépe orientoval při závaru před libereckou brankou a přeloboval jejího strážce. Kladnu narostla křídla a výsledkem byla čtvrté branka z hole Mikulíka.

Bílí tygři však nesložili zbraně, na konci pěkné kombinační akce stál Špaček a střelou do horní části branky snížil na jednobrankový rozdíl. Do konce druhé třetiny však domácí znovu zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou gólů. Kalla se v solidní šanci nejdříve neprosadil, ale potom opakovanou střelou vyhnal brankáře Pince z jeho svatyně.

Třetí třetina začala velmi slibnou příležitostí domácích, ale Frolík nového muže v liberecké brance Leinonena nepřekonal. Kladno bránilo svůj náskok za cenu faulů, ale hosté nehráli přesilovky dobře a tak svěřenci trenéra Müllera dotáhli zápas do vítězného konce.

Hosté se v závěru pokusili o dlouhou power play, ale půl minuty před koncem Bělohlav střelou do prázdné branky definitivně potvrdil vítězství svého týmu.

HC Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Bělohlav (Patera), 14. Frolík (Patera), 28. Stieler (Kuchler), 34. Mikulík (Kalla), 38. Kalla (Bílek, Mikulík), 60. Bělohlav (Frolík, Patera) - 3. Matějovský (Čakajík), 14. Jech (Čakajík), 36. Špaček (Matějovský, Podkonický).
Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 9:7.
Využití: 1:1.
Diváci: 2525.

Kladno: Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, Šmach, od 41. navíc D. Růžička - Bělohlav, Patera, Frolík - Branda, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Mikulík. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Liberec: Pinc (38. Leinonen) - Jareš, Derner, Moravec, Malkamäki, Rýgl, Čakajík, Holub - Bárta, Víšek, Podkonický - Blatný, Matějovský, Špaček - Ondřej, Kašpařík, Bulíř - Skalický, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud