29. prosince 2009 • 20:19

Plzeň nadále drtí soupeře, porazila i Třinec

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáctý korálek na vítězném náhrdelníku. Plzeňští hokejisté navázali na předchozích deset výher v řadě a přetlačili doma silný Třinec. Lídr tabulky si posichroval svou pozici a udržel si na špici pětibodový náskok před tandemem Vítkovice – Pardubice. Že by ale takhle měla vypadat hra extraligového lídra? To ani náhodou…



Domácí se spíše k vítězství protrápili. A těch přesilovek, co promrhali? Až z toho bolela hlava. Vrcholem zmaru byla početní výhoda pět na tři ve třetím dějství, kdy se nedostali ke kloudnému zakončení.

Vše ale začalo už v první třetině. V rámci viditelně vlažného úvodu dokonce při jedné z přesilovek plzeňský šéf Straka vzteky napálil puk ven z útočného pásma na znamení, že se mu nikdo ze spoluhráčů nenabídl v prostoru před brankou.

„Nebyl to nikterak kvalitní nebo hezký hokej. Spíš klasicky upracované, bojovné utkání. Třinec přijel s taktikou víc bránit, ale my spíš počítali s tím, že budou útočit. Trvalo nám chvíli, než jsme na to dokázali zareagovat,“ svěřil se Marian Jelínek, kouč vítězů.

Souhrn kola >>>

„Nehráli jsme tak, jak jsme chtěli, ale ubojovali jsme to,“ ulevil si Tomáš Pöpperle, gólman domácích. Výstižné hodnocení. Plzeň si připsala jedenáctou výhru v řadě. Že by ale někdo v západočeské kabině létal u stropu? To ani náhodou.

„Musíme si udržet tu fajn atmosféru v kabině. Vyhráli jsme, což je super, ale nebyl to z naší strany dobrý zápas. Přesto jsme našli cestu, jak uspět, a to je strašně důležité. Naším úkolem je pořád se zlepšovat, abychom byli dál úspěšní,“ hodnotil Jaroslav Modrý, jeden z nejzkušenějších beků extraligy.

Kouč Jelínek je vyhlášený motivátor, hráče dokáže držet v přiměřené nejistotě, a tím je šponovat k maximálním výkonům. Na začátku duelu to však vypadalo, že kouzlo jeho psychologické přípravy vyprchalo. Deset výher v řadě prostě hráči v hlavě, chtě nechtě, musí mít.

„Není lehké pořád kluky motivovat. Každý nás sleduje a ptá se, kdy už prohrajeme. Musím přiznat, že se nám trochu ze hry vytratila lehkost, ale přesto jsme dokázali vyhrát. Toho si ohromně cením,“ vyprávěl Jelínek.

Straka a spol. mají na svém kontě už 72 bodů. Uspokojení však nehrozí. „V minulé sezoně tento počet bodů zaručoval deváté místo. To je první, co vidím, když se kouknu na tabulku,“ tvrdil striktně trenér. „Nesmíme se řídit tím, kolik máme bodů. Když to vezmu při pohledu na tabulku z minulého ročníku, máme bodů pořád hodně málo.“

Svérázné hodnocení úspěšné jízdy extraloigovým pelotonem potvrzuje i plzeňský kapitán. „Samozřejmě ta šňůra nemůže trvat věčně, ale naším úkolem je prostě sbírat body, dokud to jde,“ řekl Martin Straka.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Adamský (Vampola), 31. Hvila (Adamský, Vampola), 60. Straka (Vlasák) - 4. Polanský (Kohn, Zíb).
Rozhodčí: Souček, Hradil - Bryška, Chytil.
Vyloučení: 9:11, navíc Kohn (Třinec) 10 min.
Bez využití.
Diváci: 8241.

Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Platil, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, T. Pospíšil - Polák, Bonk, Tomas - Kanko, Hampl, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud