29. prosince 2009 • 20:04

Vítkovický obránce Stehlík obral Boleslav o body

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic potvrdili výhru z minulého kola na Slavii a před vlastními fanoušky porazili Mladou Boleslav 2:1. Potvrdila se tak statistika vzájemných zápasů obou soupeřů a opět vyhrál domácí tým. Oba góly Ostravanů vstřelil obránce Richard Stehlík.



Utkání začalo slavnostním okamžikem, kdy domácí útočník Viktor Ujčík převzal křišťálový puk za 350 vstřelených branek v extralize.

Kdo z 7286 diváků přišel do ostravské ČEZ Arény na souboj reprezentačních gólmanů Štepánka se Schwarzem, byl zklamán. Ani jeden z dvojice nejlepších brankářů extraligy se totiž na ledě neobjevil. V domácí brance se objevil exmladoboleslavský Šindelář, v brance hostí Valent. A předvedli velmi dobré výkony.

Souhrn kola >>>

Domácí začali výborně. Od úvodního buly měli navrch a jejich převahu umocnil hostující kapitán Král, jenž při snaze podat brankáři Valentovi ztracenou hůl zasáhl do hry a musel na dvě minuty k trestoměřičům. Početní výhodu domácí využili díky nečekanému výpadu obránce Stehlíka, jenž vybruslil od mantinelu před branku a bekhendem nedal Valentovi šanci.

Vedoucí gól Vítkovickým ale příliš nepomohl. Sice měli stále převahu, hráli i přesilovky, k navýšení svého vedení se ale nezmohli. Své šance zahazoval především velmi aktivní první útok Klimek, Burger a Hubáček. Do slibných šancí se ale dokázali dostat i hostující bruslaři. Přečíslení dvou na jednoho nedovedli k vyrovnání nahrávající Sup a střílející Pabiška. Při střele Macha se zase vytáhl gólman Šindelář.

Mladoboleslavský Richard Král blokuje před gólmanem Michalem Valentem střelu vítkovického Petra Jurečky.
Mladoboleslavský Richard Král blokuje před gólmanem Michalem Valentem střelu vítkovického Petra Jurečky.
Když neuměli dát gól útočníci, vzal si podruhé v utkání slovo obránce Vítkovic Stehlík. Na začátku 44. minuty převzal puk na červené čáře, projel nikým neatakován až před Valenta a vstřelil svůj druhý gól v utkání, celkově pátý v sezoně.

Třetí branku v hostující síti měl na holi oslavenec Ujčík, ovšem jeho dělovku v 51. minutě zastavila tyč, což potvrdil i videorozhodčí. Sudí u videa měl práci i při snižujícím gólu Sýkory, jenž tečoval v 57. minutě střelu Dubna od modré čáry.

V úplném závěru seděl na trestné lavici domácí obránce Jurečka, hosté odvolali gólmana a vyvinuli na domácí bránící čtveřici obrovský tlak. V největší šanci ale selhal Fabuš a domácí tak mohli slavit třetí vítězství po sobě.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Kvapil), 44. Stehlík (Kuboš) - 57. T. Sýkora (Duben).
Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Kreuzer, Jindra.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 1:0.
Diváci: 7268.

Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Trnka, Stehlík, Kuboš, Sičák - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Svačina - Szturc, Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Frolo, Duben, Šterbák, Jindra, Lehikoinen, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Nouza, Handlovský, Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud