Jiří Punčochář
29. prosince 2009 • 19:54

Kometa poprvé v sezoně porazila Zlín

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete-li najít nejnovější extraligový hit, podívejte se na Kometu Brno. Nováček je sice dál poslední, ale pod novým koučem Jeřábkem se zvedl, pět z posledních šesti partií vyhrál. V domácím vypjatém derby udolal Zlín, který však mocně dotíral až do konce.



Půl minuta zbývá do konce, zlínský útočník Köhler doklepává do prázdné branky na rozdíl jednoho gólu a v Brně graduje pekelný závěr, prošpikovaný strkanicemi, tresty a bojovností. Diváci na tribunách už rozjeli mexickou vlnu, ale teď trnou, aby jejich Kometa náskok udržela.

Zlín finišuje jako o život, hráči se cpou do brankoviště, nehledě na to, že za to dostávají rány od beků. Nervozitu umocňují potíže s časomírou, která se jednou nerozběhne. Pak nakonec poslední vteřiny ukrojí a Kometa vítězí 4:3. Její jízda pod novým koučem Jeřábkem pokračuje!

Souhrn kola >>>

„Na konci jsem byl nervózní jako dvacetiletý kluk,“ pousmál se nový brněnský bek Angel Krstev. Premiéru v dresu Komety si zpestřil šestnácti trestnými minutami a na hanbě prožil i konec vypjaté bitvy. „Jejich hráči se snažili zvrátit výsledek, chodili do brankáře, naštěstí jsme to přes komplikace s inkasovanými góly přečkali,“ oddechl si Jeřábek.

Kometa po jeho nástupu výrazně rozkvétá. Málo inkasuje, tři góly od Zlína byly spíš výjimkou. Přitom se Brňanům obrana rozpadá, k Novákovi, Richtrovi a Komovi přibyl na marodku i kapitán Zubíček. Po ráně pukem má zlomenou čelist.

Všechny čtyři branky dali vítězové z těsné blízkosti. Parádní akci předvedl zejména Erat v novém útoku s Divíškem: vyměnili si puk na jeden dotek, Divíšek ho vrátil před branku a Erat doklepl. Brno právě vedlo 1:0 a jeho cesta za výhrou právě začala.

„Byla to improvizace, tohle nejde nacvičit. Ale jinak jsme si určitě sedli a domluvili se, jak to budeme hrát. Šli jsme na led společně poprvé a něco tam proběhlo,“ podotkl Erat.

 

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Erat (Divíšek, Vondráček), 27. Šindel (Štach), 37. Varaďa (Dopita, Polodna), 51. Erat (Dopita) - 29. Leška (Hamrlík, Balaštík), 51. Důras (Lučka, Balán), 60. Köhler (Hamrlík, Linhart).
Rozhodčí: Svoboda, Homola - Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 8:8, navíc R. Dlouhý a Krstev (oba Brno) 10 min.
Využití: 1:1.
Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno:
Hovi - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Štach - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna - od 21. navíc Bourret. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud