13. prosince 2009 • 21:54

Hübl: Přijeli jsme do Liberce loupit body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Jaroslav Hübl byl klíčovou postavou Litvínova při vítězném utkání na ledě Liberce. Celkem 36 úspěšnými zákroky pomohl svému týmu k trochu překvapivému tříbodovému zisku. Litvínov ukončil úspěšnou sérii Liberce, který v posledních čtyřech zápasech na domácím ledě bral vždy tři body, a napravil tak ztrátu z dobře rozehraného utkání s Vítkovicemi v minulém kole.



Liberec v posledních zápasech vykazoval zvýšenou formu, kterou dokázal přetavit ve čtyři vítězství po sobě. Hosté se na ni ale dokázali připravit a ustáli i velký tlak hlavně ve druhé třetině. "I přes poslední sérii vítězství Liberce jsme sem nejeli z nějakým přehnaným respektem. Dali jsme si za cíl dneska uloupit nějaké body, protože v posledním zápase jsme je v závěru ztratili," řekl Hübl novinářům, s čím šli hosté do zápasu.

Důležitým faktorem byla také disciplinovanost, neboť Liberečtí mají v posledních zápasech velice silné přesilovky. Litvínov jim ale dnes povolil pouhých šest početních výhod, ze kterých se domácí nedokázali prosadit.

"Před zápasem jsme si řekli, že pokud tady chceme uspět, musíme hrát disciplinovaně. Musím kluky pochválit, dnes se nám to opravdu dařilo. A kromě druhé třetiny, kdy jsme tam hráli pár oslabení za sebou, jsme byli opravdu disciplinovaní. Navíc, když už k oslabení došlo, kluci hráli obětavě a dost mi pomohli. Navíc já sám jsem měl dnes několikrát štěstí, že soupeři v klíčových chvílích selhala koncovka a já ani nemusel zasahovat," připustil Hübl.

Liberec odevzdal body Litvínovu >>>


Litvínov je v sezoně zatím úspěšnější v zápasech na ledě soupeře než na Zimním stadionu Ivana Hlinky. A dnes to do puntíku potvrdil výborným výkonem. "V domácích zápasech letos nejsme tak silní jako v minulých letech. Hodně nás to trápí, ale doma často ztrácíme zápasy v poslední třetině. Tady jsme sice taky inkasovali, ale naštěstí jsme v závěru vstřelili branku a dovedli zápas do vítězného konce," připomněl Hübl.

Jeho tým dosud v tomto ročníku inkasoval suverénně nejvíce branek v extralize a rozhodně se tedy nemůže chlubit dobrou hrou v obraně. V posledních zápasech však došlo k výraznému zlepšení, které se tak i projevilo na brankářových číslech.

"Škoda, že z toho dnes nebyla nula, ale hlavní je, že jsme to tady dokázali udržet. Doma se nám to v posledním utkání nepodařilo, protože jsme se brzo zatáhli a nakonec inkasovali vyrovnávací branku. Dneska jsme zůstali aktivní až do konce, což dokumentují naše vstřelené branky v závěru," uzavřel Hübl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud