13. prosince 2009 • 20:51

Varaďa: Z gólu mám obrovskou radost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako hrdina se po měsíci do Vítkovic vrátil hokejista Václav Varaďa. Oslavují ho však fanoušci Komety Brno, kterým třiatřicetiletý útočník svým zásahem zajistil výhru 3:2 a na sedmnáctý pokus zařídil vůbec první tříbodové vítězství extraligového nováčka venku.



Dvanáct minut před koncem korunoval Varaďa brněnský obrat. Kometa ještě po první třetině prohrávala 0:2, ale třemi góly nepříznivý vývoj otočila. Varaďovi nabil na vítězný volej spoluhráč Dopita i soupeř, který propadl ve středním pásmu.

"Ani jsem se nedíval, jen jsem se do toho opřel. Vím, že pro gólmana je těžké se přesunout, když ta nahrávka přijde hodně rychle. Podařilo se mi to trefit," řekl Varaďa.
Při návratu do ostravské ČEZ Arény se neubránil sentimentu. Neústupný hokejista, který řadu let strávil za mořem v Ottawě a v Buffalu, v extralize za jiný tým než Vítkovice nehrál. Před měsícem však musel s hořkostí přijmout, že ho klub pustil do Brna.

Brno otočilo zápas ve Vítkovicích a slaví výhru >>>

"Nikomu bych to nepřál. Není to ideální," tvrdil Varaďa. "Sedět na druhé střídačce, být v jinačí šatně, hrát proti kamarádům. Je to jiné," přiznal.

Třetí gól v dresu Komety taky náležitě oslavil. I na dálku bylo znát, že je pro něj velkou satisfakcí. "Když to tam padlo, honila se mi hlavou spousta věcí. Ale mám z toho obrovskou radost. Jsem rád, že jsme to pak vydrželi i přes jejich závěrečný tlak," uvedl Varaďa.

Dvojnásobný mistr světa jen litoval, že tým musel prakticky od startu dohánět dvougólové manko. Brno dostalo oba góly do deváté minuty. "Ty jejich góly ale byly takové se štěstím. Nahodili to před branku a padlo jim to tam. Trošku nás to ztlumilo. Pak ale přišly naše přesilovky, sehráli jsme je jednoduše a dali dva góly," podotkl Varaďa.

K vítězství Kometu dotlačili také její příznivci. I v mnohonásobném oslabení Brnu uchystaly zhruba dvě stovky fanoušků téměř domácí prostředí. "Klobouk dolů, že přijedou v takovém hojném počtu a fandí celý zápas i za stavu 0:2. Bylo to parádní. I to je hodně pozitivní," řekl Varaďa.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud