6. prosince 2009 • 19:08

Mužstvo patří do play off, má jasno Pinc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výraznou proměnou prošli hokejisté Liberce poté, co se k nim v polovině října připojil reprezentační brankář Marek Pinc. S finským kolegou Terem Leinonenem vytvořili skvělou dvojici, Bílí Tygři prohráli od Pincova příchodu jen pět utkání ze šestnácti a především výrazně snížili počet inkasovaných branek. Také díky tomu si Severočeši čím dál více upevňují pozici v první šestici extraligového pelotonu.



Dnes proti Spartě si Pinc při vítězství 4:0 připsal již čtvrtý zápas s čistým kontem v této sezoně. "Když jsem sem přišel, byli jsme na třináctém místě. Já od začátku říkal, že tohle mužstvo je na play off. Sedli jsme si s trenérem a obránci, každý jsme si k tomu něco řekli. A myslím, že výsledek je znát. Kluci hrají dobře dozadu, mě to trefuje, takže spokojenost," řekl novinářům Pinc krátce po utkání. "Co si budeme povídat, zvednul jsem to tady," dodal s úsměvem.

Domácí v posledních týdnech kosí velká marodka, ale přesto v sérii na domácím ledě nadále sbírají body. Po čtvrtém duelu před vlastními diváky za sebou mají z této minisérie deset bodů.

"Je jasný, že my teď nehrajeme moc pro diváky," připustil s ohledem na marodku Pinc. "Snažíme se spíš hokej kazit a to je teď naše cesta k úspěchu. Navíc tu máme plno hráčů z Benátek a ti hrají nepříjemný hokej, bojují o svojí šanci, takže pro každého soupeře jsme teď těžko k překonání," prozradil Pinc.

Liberec nedovolil Spartě ani gól a jasně vyhrál >>>

Po dnešní bezbrankové úvodní třetině však hráli Bílí Tygři od druhé části rychlý kombinační hokej, kterým diváky bavili až do konce zápasu. "Dneska jsme od druhé třetiny opravdu hráli dobrý hokej. Kromě šance Tona jsme Spartu do ničeho vážnějšího nepustili.

Kluci se po druhém gólu chytli a tím jsme plnou halu dobře bavili. V předešlých zápasech to bylo spíše vybojované a vydřené. Dnes jsem si to ale vzadu opravdu užíval," ocenil výkon svých spoluhráčů Pinc.

V posledních zápasech doslova řádí domácí kapitán Milan Bartovič. Dnes dvěma góly pokořil Spartu a navrch přidal jednu finální přihrávku. "Není to jen o mně, že se mi daří v posledních zápasech. Je to hlavně tím, kolik mám prostoru na ledě.

Tím, jak je hodně hráčů zraněných, tak na sobě cítím větší zodpovědnost, ale že bych cítil životní formu, to si nemyslím," zhodnotil své výkony liberecký střelec.

Bartovič během zranění Petra Nedvěda vykonává roli kapitána. Při faulu na něj se sám rozjel k trestnému střílení a proměnil. "Tak není to přímo proto, že bych byl kapitán. Trenér speciálně neurčil nikoho, kdo by měl jet a vzhledem k tomu, že se mi v posledních zápasech nájezdy daří a byl jsem faulován, tak sem neváhal a vzal to na sebe," uzavřel Bartovič.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud