Michal Koštuřík
27. listopadu 2009 • 20:50

Elitní Leškovo komando rozstřílelo Boleslav

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídři zasáhli! Dva nejlepší střelci zvedli výběr PSG Zlín z deprese po třech porážkách v řadě. Úderné duo Balaštík-Köhler doléčilo šrámy a popravilo Mladou Boleslav čtyřmi zásahy. Diváci viděli také dvě trestná střílení a obří hrubku brankáře vítězů Tomáše Štůraly.



Kdo jiný by měl zvednout mužstvo než jeho elitní pětka. Zvlášť když domácím chyběla stěžejní postava sezony. Gólmanovi Jakubovi Sedláčkovi na čtvrtečním tréninku dalekonosný puk vypálený z Linhartovy hole způsobil přes mřížku zranění pod okem.

Devatenáctiletý talent se na zápas dostavil s obřím monoklem pod pravým okem. Chytat nemohl, obličej mu spravilo několik stehů. „Od mřížky mi puk protrhl obočí. Špatně vidím na oko. Leduju to a musím počkat, až splaskne otok,“ uvedl Sedláček, který věří, že se vykurýruje už do nedělního duelu v Liberci.

Souhrn kola >>>

Mimo něj postrádal kouč Venera důležité útočníky Záhorovského s Rachůnkem, které skolila chřipka. Nebylo zbytí, muselo to na sebe vzít Leškovo komando. Nastartovalo jej pochybení beka Žabky, který „namazal“ Balaštíkovi a zlínský snajpr po sóle bravurně zavěsil švihem nad Schwarzovu lapačku.

„Balaštík se mi schoval za hráče,“ popsal Boris Žabka svůj zkrat. Slovenský bek se pak omluvil parťákům vyrovnávacím gólem od modré čáry. Ovšem to byla poslední radost hostů, kteří nevyužili ani trestné střílení po Štůralově vymrštění hole proti Královi. Sedláčkův náhradník si na Vrbatovu kličku počkal a střelu betonem vytěsnil.

Zato první pětka soupeře byla v ráži celý zápas. A pálila ostrými. „Napadalo nám to tam. Vycházelo nám to celý zápas,“ vyprávěl spokojený nahraváč Martin Hamrlík. Köhler se trefil po bleskové kombinační akci z mezikruží a skvostným blafákem proměnil trestné střílení po faulu na Siváka. Před exekucí se častý nájezdník Hamrlík na střídačce skrýval.

„Dělal jsem, že tam nejsem. Ani jsem se na trenéra nepodíval. Akorát jsem řval na Baláše, ať na to jde on a dá hattrick,“ usmál se zadák, jenž připravil Balaštíkovi cíleným nahozením druhou trefu.

Kanonýr Jaroslav Balaštík dnes slaví 30. narozeniny. A scházel mu kousíček, aby si k nim nadělil třígólový večer. Přesto bude muset spoluhráče obdarovat nějakou dobrůtkou. „Moc se těším, co přinese,“ prohodil Hamrlík, který se probil na první místoklubové produktivity obránců. Už bylo načase. Na tohle postavení je zvyklý. Letos však tolik bodů nesbírá.

„Moc nestřílím. Hrajeme to trochu jinak,“ vysvětlil. Včera si však připsal dvě nápadité asistence a mohl si ulevit: „Už mám klid. Nebudete mít o čem psát,“ pousmál se čtyřnásobný extraligový král bodování zadáků.

Zlínský triumf dostal v závěru kaňku v podobě Štůralovy megahrubky. Gólman při pokusu o rozehrávku napálil puk do tyčky vlastní branky a osamocený Nouza jej jednoduše postrčil do sítě. I když to domácím výhru nesebralo, potvrdilo se, že bez Sedláčka by měl těžký život.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Balaštík, 26. Köhler (Leška, Hamrlík), 38. Balaštík (Hamrlík, Leška), 47. Köhler z trestného střílení - 17. Žabka (Král), 60. Nouza.
Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Rozlílek, Pavlovič.
Vyloučení: 6:10, navíc Balán - Pabiška, Macho všichni 10 min.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 4068.

Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán (50. Mokrejš), F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Boháč, T. Sýkora, Nouza - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři V. Čermák a Šejba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud