27. listopadu 2009 • 19:55

Budějovice nedostaly gól už 183 minut

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprůstřelný Roman Turek útočí na jeden z rekordů extraligy. Českobudějovický matador nedostal třikrát za sebou gól, sérii v Třinci natáhnul už na 183 minut a 42 sekund. K sesazení dosavadního rekordmana Martina Vojtka (218 minut a 9 sekund) mu chybí něco přes půl příštího zápasu s Kladnem.



Turka v Třinci nerozhodil ani půlhodinový výpadek elektřiny. Závadu a následný požár na elektroinstalaci před stadionem museli řešit hasiči. „Něco takového jsem zažil poprvé, ale nakonec jsme byli všichni rádi, že se to spravilo,“ říkal Turek. „Cestovat sem znovu takovou dálku na nějaký náhradní termín, to by nebylo zrovna příjemné. Takhle jsme si v šatně zapálili svíčku, ale koledy jsme si k tomu nezpívali.“

Budějovický brankář ve spolupráci s výbornou defenzivou svého týmu udržel nulu v zápasech s Libercem (včetně prodloužení), s Litvínovem i s Třincem. Podobnou sérii v extralize naposledy předvedl bývalý třinecký brankář Martin Vojtek v roce 2001. Také tehdy neinkasoval třikrát za sebou (Pardubice 5:0, Kladno 2:0, Vítkovice 2:0), sérii neprůstřelnosti mu tehdy ukončil litvínovský Petr Jíra.


Souhrn kola >>>


„Je to blízko, ale já to počítat v dalším zápase nebudu,“ říká Turek. „Sem tam se kouknu na časomíru a uvidíme, kde se to nakonec zastaví. Až se to stane, tak se to stane.“ Sám marně lovil v paměti, jestli se mu někdy v kariéře podobná série povedla. „Myslím, že tři nuly jsem za sebou nikdy nevychytal, ale já tyhle statistiky moc nesleduju. Vždycky se je dozvídám až od novinářů.“

V Třinci neměl Turek čisté konto zadarmo. Dvě třetiny sice spoluhráči před ním bránili perfektně, rozebírali si soupeře už ve středním pásmu, do šancí je prakticky nepustili. V poslední třetině však měli Oceláři nejméně tři vyložené tutovky. Turek však střely Růžičky, Hrabala i Květoně z ideálních pozic efektně schoval do lapačky.

„Měl jsem víc práce než v předešlých zápasech,“ přitakal gólman. Ale všechny skončily gesty zmaru. Například obránce Hrabal se po jedné z šancí jen nevěřícně chytnul za hlavu. „Všimnul jsem si,“ culil se gólman.

Třinečtí naopak doma gól nedali podruhé v řadě. „Jako by se k nám přestaly odrážet puky, ale na tohle to svádět nemůžeme,“ litoval třinecký Jiří Polanský. „Turek chytal opravdu výborně.“


HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 0:2
(0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 50. Šimánek (Sailer), 60. Sailer (Vak).
Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bejček, Lhotský.
Vyloučení: 5:7. Bez využití.
Diváci: 3371.

Třinec: Hamerlík - Cartelli, Andersons, Zíb, Hrabal, Lojek, Malec, Výtisk - D. Květoň, Polák, Bonk - Kohn, Polanský, M. Růžička - Pospíšil, Peterek, Martynek - Tomas, Kanko, Hampl.

České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Micka, Kotrla.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud