24. listopadu 2009 • 23:20

Modrý: Rvačka? Musíme se jeden druhého zastat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce hokejové Plzně Jaroslav Modrý dnes odehrál v Brně smolné utkání. Zkušený hráč sice pomohl svému týmu k vítězství a měl aktivní podíl na třetí brance v síti Brna, ovšem zápas pro něj těsně před koncem druhé třetiny předčasně skončil, když se zamíchal do potyčky s brněnským Jaroslavem Svobodou.



Po vzájemném souboji byli oba aktéři vyloučeni na pět minut a do konce zápasu. Modrý přitom pouze chránil svého spoluhráče Tomáše Pituleho, který souboj vyprovokoval, když udeřil holí do břicha Svobodu. Ten si zákrok nenechal líbit. Pitule upadl na led a v okamžiku, kdy se na něj znovu řítil Svoboda, zasáhl do hrozící bitky Modrý.

Pověsil se na brněnského útočníka a oba hráči s sebou navzájem v zaklesnutí pouze cloumali."Vstoupil jsem Svobodovi pouze do cesty, abych bránil spoluhráče ležícího na ledě. K hokeji patří, že se musíme navzájem jeden druhého zastat," řekl po utkání Modrý, který si nevzpomínal, kdy se naposledy na ledě porval.

Brno míří do baráže, Plzni stačila jedna třetina >>>

"Dnes ani o rvačku nešlo. Spíše jsem chtěl spoluhráči pomoci. Přišel jsem k vyloučení do konce zápasu jako slepý k houslím. Myslím si, že to šlo vyřešit pětiminutovými tresty," dodal Modrý, jenž byl rozčarovaný z toho, že diváci házením různých předmětů na led ubližují oběma klubům."Hráči se mohou zranit. Takové jednání ke kultuře hokeje nepatří," kritizoval Modrý neukázněné fanoušky.

Po vyloučení a cestě do šatny mu diváci ještě chrstli do obličeje dva kelímky piva. "Málem jsem před tím dostal colou, potom jsem dostal pivem. A ještě, když jsem odcházel tunelem do šatny, mě praštil malý kluk do hlavy. To prostě k nádhernému sportu nepatří. Fanoušci by se měli naučit vychutnat si hokej po sportovní stránce," dodal znechuceně osmatřicetiletý Modrý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud