Zdeněk Janda
24. listopadu 2009 • 20:54

Slavia doma opět klopýtla, Třinec to na Pražany umí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejová Slavia dál doma tápe, pošesté v řadě nezískala plný počet bodů. Dnes ji zazdil gól v nastavení, o němž dlouho nikdo nevěděl, kdo ho vlastně dal a jak padnul... Nakonec se tedy radovali Třinečtí. Lídr produktivity Roman Červenka se bodově neprosadil, což se mu stalo teprve popáté v sezoně.



Bylo to jako v detektivce. Chvíli poté, co hlavní sudí po dlouhé konzultaci s kolegou u videa gól po skrumáži uznal, nikdo pořádně nevěděl, jak se všechno semlelo.

Slipčenko: Gól? V přerušené hře a soupeř v brankovišti >>>

Ani oba trenéři na tiskové konference neměli žádné informace. Všechny zmátlo především to, že jako střelec byl ohlášen třinecký obránce Josef Hrabal. Jenže ten byl totiž celou dobu natlačený ve slávistické brance.

Jak se tedy všechno semlelo? Nejdříve vypálil útočník Radek Bonk. Puk se bleskově odrazil (zřejmě) od horní tyčky, dopadl na zem. Mezitím už v brance po zásahu jednoho ze slávistů ležel bek Hrabal, po chvíli za záda bezmocného gólmana Slipčenka poslal puk David Květoň. Byla to tedy velmi nepřehledná situace.

Cartelli v souboji s Vašíčkem.
Cartelli v souboji s Vašíčkem.

„Rozhodčí mi potom říkal, že to nejdříve byla horní tyčka, pak tam náš hráč hodil toho jejich. A pak padnul gól. A uznal to prý proto, že jejich hráče (Hrabala) tam hodil náš obránce,“ povídal slávistický brankář Robert Slipčenko.

Nejspíš právě kvůli faktu, že gólman byl atakován v brankovišti po zásahu vlastního hráče, gól sudí uznali. Ale Slipčenko namítá: „Slyšel jsem pískání ještě předtím, než tam ten puk dojel!“ je přesvědčený. Proto ho velmi nemile překvapilo, že rozhodčí branku posvětili. Podle něj už dávno předtím přerušili hru.

Hlasatel navíc pak diváky zmátl tím, že jako střelce označil Hrabala. „Já to ale nebyl,“ vykládal po utkání. „Puk se odrazil před branku, já jsem ležel uvnitř. Takže jsem nevěděl, co se stalo.“

Souhrn kola >>>

Slávisté byli po této diskutabilní trefě rozladění. Hlavně kvůli tomu, že se jim nepodařilo zastavit domácí útlum, v O2 Areně naposledy uspěli šestého října! Pak následovalo šest zápasů bez výhry za tři body.

„Doma se nám nedaří, nevím, čím to je. Venku se nám hraje líp, přitom by to mělo být naopak. Tady je malé hřiště a na něm trénujeme,“ kroutil hlavou Slipčenko.

Třinec se naopak dokázal skvěle oklepat po předešlém zápase, v němž doma utržil bolavý debakl (0:6) s Pardubicemi. Možná mu pomohlo i to, že na Slavii si věří. Porazil ho i potřetí v sezoně! A hosty mohlo těšit i to, že k žádné gólové akci nepustili fantoma Červenku.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Žižka (Doležal, Vondrka), 53. Tomica (Beránek, Drtina) - 18. M. Růžička (Kohn, Zíb), 47. Bonk (V. Polák), 64. D. Květoň (Hrabal, Bonk).
Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 3:7.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 3489.

Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Seman, Cartelli, Andersons, Zíb, Hrabal, Výtisk, Malec - Pospíšil, Peterek, Martynek - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Kanko, Hampl.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud