Jiří Punčochář
24. listopadu 2009 • 20:34

Brno míří do baráže, Plzni stačila vydařená třetina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě hůř než první polovinu extraligy začala Kometa Brno taky druhou část soutěže a na dně tabulky jí začíná být pořádně krušno. Poté, co podlehla Plzni 2:4, vzrostla ztráta na předposlední Kladno na 11 bodů. Nahlas se mluví o baráži, diváci žádají vyhazov kouče Pazourka.



Sedm z devíti posledních zápasů hrála Kometa doma, vytěžila z nich ale jen osm bodů a rozlítila si vlastní fanoušky. „Pazourek ven!“ křičeli během závěrečného rozkladu brněnského mužstva, s nímž si Plzeň bezstarostně pohrávala.

A jestli tato prohra nasměrovala nováčka do baráže, k čemuž vývoj spěje, osudovým okamžikem sezony bude 11 vteřin z poloviny druhé třetiny. Tam Plzeň využila přesilovku pět na tři, potrestala obě vyloučení a odskočila na 3:1.

„Zápas se tam úplně zlomil a bylo po nás. Pak jsme se sice do nich ještě cpali, ale další gól jsme si zas dali sami. Jak se ztrácí body, je to čím dál horší a nálada je špatná,“ přiznal útočník poražených Radek Procházka.

Souhrn kola >>>

Okolnosti plzeňského náskoku byly hodně emotivní. Puk po gólu Vampoly na 2:1 sotva přepadl přes čáru a Brňané se domnívali, že rozhodčí dřív přerušil hru, než se tak stalo. „Z mého pohledu to bylo jednoznačné. Rozhodčí písknul a ukázal gól, puk byl v brance,“ tvrdil Vampola. Po dlouhých protestech rozhodčí gól potvrdili, Kometu to rozhodilo a vzápětí inkasovala znovu.

Pokračovalo se za ohlušujícího pískotu a zuřivost diváků ještě vzrostla po bitce domácího Svobody z plzeňským bekem Modrým, po níž byli oba vyloučeni do konce.

Modrý: Rvačka? Musíme se jeden druhého zastat >>>

„Svoboda tam povalil jednoho z našich kluků a vrhal se na něho jako šílený, tak jsem do toho vstoupil. Lepší než aby kluk dostal na ústa,“ řekl Modrý. Toho při odchodu z ledu diváci polili pivem do obličeje. „A ještě mě tam malý kluk praštil do hlavy. Tohle nechápu,“ divil se Modrý.

Svoboda po vyhrané bitce sice na znamení vítězství zvednul ruce nad hlavu a burcoval diváky, ale k vítězství měla Kometa hodně daleko. Přes její snížení to byla Plzeň, kdo ovládala hru, v pohodě kombinovala a měla další šance.

Kometa opět mění trenéra, Pazourek odstoupil >>>

„Ještě to hratelné je, myslím si, že můžeme dohnat Kladno i další mančafty nad ním, ale musíme dělat body pravidelně, udělat šňůru. Po jednom bodíku to nepůjde,“ uznal brněnský útočník Ivan Huml.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Huml (Varaďa), 40. R. Procházka (Šindel. R. Dlouhý) - 31. Adamský (Vampola, Benda), 34. Vampola (M. Straka, Vlasák), 35. Scofield (Modrý, Vampola), 49. M. Straka.
Rozhodčí: Hribík, Šindler - Guth, Rittich.
Vyloučení: 6:7, navíc J. Svoboda - Modrý oba 5 min. a do konce zápasu.
Využití: 0:2.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 7100.

Brno: Hovi - Novák, Mojžíš, Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda (41. Bourret), Huml, Varaďa - Šindel, R. Procházka, R. Dlouhý - Vondráček, Ludvík, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Modrý, Benda, Benák, Dresler, O'Brien. Od 21. min. navíc Pitule - Vostřák, Kracík, Vlasák - M. Straka, Vampola, Adamský - Hvila, Matějovský, Scofield - Lev, Jan Kovář, M. Heřman -Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud