24. listopadu 2009 • 20:06

Sparta pod Volkem poprvé padla, prohrála ve Vítkovicích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty pod vedením trenéra Davida Volka poprvé vyšli naprázdno. Pražané podlehli ve Vítkovicích, kterým zajistil těsnou výhru 2:1 parádním sólem ve 44. minutě Hubáček. Pražský celek nebodoval po šesti utkáních.



Úspěšná série dostala trhliny už v úvodu. Vítkovice sehrály první část ve velkém stylu. Přímočaře, důrazně i nápaditě. Přikryla vystavily několika těžkým zkouškám, ale jediný gól padl spíše náhodně. Ujčík se už v třetí minutě z otočky naslepo u modré čáry opřel do puku, Přikryla však zmátl a překonal spoluhráč Koreis, který kotouč smolně tečoval bruslí.

Štěpánek: Bylo by nespravedlivé, kdyby Sparta vyrovnala >>>

I pak se těžiště hry nacházelo zejména v okolí sparťanské branky. Domácí ji intenzivně ostřelovali během Hrdelova vyloučení, Hubáček rozezvonil tyčku a pak na Přikryla nevyzrál ani střelou mezi betony. Hostující brankář si stejné místo pokryl i ve 14. minutě rovněž Klimek, kdy to po samostatném průniku zkoušel Klimek.

Jen vítkovické nevyužívání příležitosti drželo Spartu ve hře. Přikryl se i v úvodu druhé třetiny vyznamenal tím, že bravurně zlikvidoval velkou příležitost Burgra. Domácím se dařily i přesilovky. Časté střelbě chyběly jen góly, byť Burgrův pokus znovu cinkl o tyčku.

Hubáček: Cítil jsem se jako malinkatý Lemieux >>>

Trpělivost a čekání na příhodný okamžik se hostům vyplatilo až po polovině zápasu. Uzdravený gólman Štěpánek sice zneškodnil výpad Ručinského, ale s návratem vyloučeného Trnky ujeli v přečíslení dva Pražané a Koreisovu trefu do tyčky doklepl za brankovou čáru Ton. Střelecký zmar Vítkovic pak dokumentoval v další početní výhodě Svačina, po jehož pohotové ráně ze vzduchu včas skočil Přikryl.

Souhrn kola >>>

Na parádní akci Hubáčka ze 44. minuty už byla ale krátký i znamenitý hostující gólman. Domácí útočník našlápl z vlastního pásma k velkolepému sólu a Přikryla zmrazil přesným švihem do horního růžku. Vítkovice neutuchající aktivitou odmítaly drama. Ležerní koncovkou ho však stejně přivolaly: Klimek potřetí orazítkoval tyčku, další příležitost spálil Strapáč.

Po ojedinělém brejku a Tonově zakončení musel náskok zachránit Štěpánek. Daleko větší štěstí měl ovšem v 54. minutě, když Macholdova bomba se v přesilovce odrazila od tyčky do gólmanova betonu, znovu do tyčky a až pak do pole. Ručinský pak záverečnou snahu Sparty otupil vyloučením a ani krátká power play hostům už nestačila.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky:
3. Ujčík (Vrána), 44. Hubáček (Stehlík) - 33. Ton (Koreis, Vykoukal).
Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 3:4.
Bez využití.
Diváci: 6675.

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Trnka, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Strapáč - Ujčík, Vrána, Svačina - Szturc, Roman, Šedivý. Trenér: Hadamczik a Konečný.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Langhammer - Ton, Výborný, Ručinský - Hrdel, Koreis, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud