Jakub Hlaváč
24. listopadu 2009 • 19:58

Liberec poprvé přehrál Boleslav, i díky nule Pince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má bilanci vskutku unikátní. Liberecký gólman Marek Pinc naskočil v sezoně do jedenácti zápasů a třikrát udržel čisté konto. V aktuálním ročníku nemá v tomto ohledu extraliga úspěšnějšího muže. O jeho vynikající formě se naposledy přesvědčili hokejisté Mladé Boleslavi. Prohra 0:4 hovoří za vše.



Pinc za Severočechy poprvé chytal až v  16. kole a uvedl se – jak jinak – nulou ve Zlíně. „Od té doby šla naše defenzíva nahoru. Markův příchod byl velkým impulzem,“ nemůže si svou hvězdu vynachválit kouč Bílých Tygrů Jiří Kalous. Aby ne, vždyť brankáři vděčí za pěknou řádku bodů.

Do velké míry i za ty z Boleslavi. V první třetině zneškodnil nebezpečné průniky Handlovského i Gajovského, ve druhé pak pomohl ubránit téměř dvouminutové oslabení tří proti pěti.

Souhrn kola >>>

Těsně po jeho skončení se utrhl mladíček Daniel Špaček, parádním blafákem do forhendu zvýšil na 3:0 pro Liberecké a definitivně rozhodl. V čase 25:04 svým kouskem vyhnal z branky Marka Schwarze.

To Pinc už se v klidu mohl soustředit na svůj čistý štít. „My se mu snažíme pomáhat od první minuty. Ale těch posledních deset už bylo skutečně jen o tom, abych mu tu nulu ubránili,“ přiznal Špaček. „Však nám za ně vždy šoupne do kabiny nějakou tu svačinku,“ dodal vzápětí se smíchem.

„Ale zatím mi to za to stojí, pořád se na nějaké to občerstveníčko dá vydělat,“ reagoval žertovně Pinc. V extraligové kariéře už nastřádal 25 „shootoutů“ nikdo z jejích aktuálních brankářů není lepší. „Asi to bude tím, že už jsem pomalu nejstarší,“ zauvažoval s úsměvem hrdina večera.

Vážněji pak pokračoval v hodnocení duelu. „Kluci padali do střel, neskutečně dřeli. Jim patří můj dík, bez nich by žádné nuly nebyly,“ zakončil.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Bartovič, 23. Hunkes (Podkonický, Jareš), 26. Špaček (Čakajík, Víšek), 55. Plodek (Hunkes, Kašpařík).
Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 8:6, navíc Handlovský (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání, Bartovič (Liberec) 10 min.
Využití: 0:2.
Diváci: 3610.

Mladá Boleslav: Schwarz (26. Valent) - Žabka, Frolo, Jindra, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, J. Kasík - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Liberec: Pinc - Hunkes, Malkamäki, Jareš, Derner, Holub, Čakajík, Rýgl - Bartovič, Kašpařík, Dušek - Blatný, Podkonický, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud