24. listopadu 2009 • 20:03

Kladno promarnilo vedení, rozhodlo až v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna slaví po dlouhé sérii porážek druhou výhru v řadě, i když měli proti Karlovým Varům namálo. Přišli totiž v poslední třetině o vedení 3:1 a rozhodnout tak muselo prodloužení. O výhru se v něm z trestného střílení v čase 60:24 zasloužil Jaroslav Kalla.



Přestože padlo sedm branek, do střelecké listiny se zapsali jen tři hráči. Hostující Jan Košťál zaznamenal hattrick, střelecký půst trvající od začátku sezony protrhl domácí Martin Procházka, který stejně jako Kalla vstřelil dvě branky.

Kladenští nabuzení nedělním vysokým vítězstvím nad Litvínovem (6:2) vstoupili do zápasu lépe a hned v úvodu se do šance proháčkoval Horna, ale ještě před tím, než mohl přemítat nad zakončením, ho zastavil faulem Dobroň. Z následné přesilovky však domácí nic nevytěžili.

Kalla: Rozhodčí nás na konci normálně vyautoval >>>

Na začátku sedmé minuty už však větší aktivitu Středočechů korunoval gólem Kalla, jemuž sice Tomanova přihrávka utekla do nulového úhlu, ale kladenský forvard prokázal rychlé ruce a zasunul puk za Mensatorova záda.

Na začátku 12. minuty našel Bělohlav v končící přesilovce Stielera, ten však z mezikruží Mensatora propálit nedokázal. Krátce nato trefil Frolík překvapivou ranou zpoza obránce tyč. Ani tento okamžik však vlažně hrající hosty neprobudil a brzy inkasovali podruhé. Paterovu nepříliš nebezpečnou střelu vyrazil Mensator přímo před hůl dojíždějícího Procházky, který nezaváhal. Mensatora následně vystřídal Sáblík.

Ve druhé části Západočeši přece jen zvýšili svou aktivitu, což se jim také brzy vyplatilo. Ve 24. minutě snížil střelou po ledě Košťál. Za necelé čtyři minuty ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Procházka, když zacílil přesně nad levé Sáblíkovo rameno.

Souhrn kola >>>

Do konce prostřední třetiny se každý z týmů dostal ještě do jedné velké šance. Hostující Zaťovič se prosadil individuální akcí až před gólmana Kopřivu, ale zamířil těsně vedle. Na druhé straně najížděl na Sáblíka Patera, ani on však neuspěl.

Dramatický nádech dal třetí dvacetiminutovce Košťál, který v jejím úvodu úspěšnou dorážkou snížil na rozdíl jediného gólu. Jen chvilku nato mělo Kladno k dispozici 76 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ale po 19 sekundách ji svým sekáním ukončil Procházka.

Ve chvílích, kdy se třetí dějství lámalo do své druhé poloviny, mělo Kladno hned několik obrovských šancí na zvýšení náskoku, ale nevyužilo ani jednu z nich, Sáblík předvedl několik výborných zákroků a se štěstím odolal.

Trest se dostavil v 57. minutě, kdy dovršil Košťák hattrick a vyrovnal. To už seděl na trestné lavici s osobním trestem Bělohlav, který cítil křivdu po neodpískaném tvrdém zákroku u hrazení, po němž se jen těžko zvedal z ledu.

Ve zbývajícím čase si pak větší tresty za protesty vykoledovali ještě Kaberle, Procházka a po vypršení základní hrací doby také Patera a vášně se přenesly z ledu také do hlediště. Domácí diváci navíc zasypali led odpadky.

Po Paterově trestu ve hře šli domácí do prodloužení s výhledem pětiminutového oslabení, jenže po 24 vteřinách ujel Kuchler, byl faulovaný a z následného trestného střílení rozhodl přesnou střelou Kalla.

HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodloužení (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Kalla (Toman, Bílek), 14. M. Procházka (Patera, Kameš), 28. M. Procházka (Patera, Kameš), 61. Kalla z trestného střílení - 24. Košťál (Kumstát, Skuhravý), 45. Košťál (Kumstát), 57. Košťál (Kumstát, Skuhravý).
Rozhodčí: Hodek, Šír - Prchal, Kis.
Vyloučení: 4:9, navíc Bělohlav a F. Kaberle oba 10 min., M. Procházka 10 min. a do konce utkání, Patera (všichni Kladno) 10 min. + 5 min. a do konce utkání.
Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 2272.

Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský, J. Dlouhý - Horna, Patera, M. Procházka - Valský, Bělohlav, Diviš - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Karlovy Vary: Mensator (14. Sáblík) - Němec, Čutta, Dobroň, Prošek, Mucha, Parýzek, Tribuncovs, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Melenovský, Pletka - Hluchý, Dej, Skladaný - Kuběna, Kristek, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud