Jakub Hlaváč
6. října 2009 • 20:49

Slavia vyhnala Schwarze z branky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červenka, Branda, Drtina. A pak ještě jednou. Snad, aby se jména hlavních hrdinů snadno pamatovala. Tři střelci se stejným dílem podělili o šest branek, kterými Slavia potupila Boleslav. Ale úplně rovni si nebyli. Jasně jim vévodil skvělý, pětibodový Roman Červenka.



Už si myslíte, že vás nemůže překvapit. A pak znovu zvedáte oči ke stropu haly a rukama lomíte v udiveném gestu. Třiadvacetiletý forvard s desítkou na zádech si na ledě počíná s přehledem dispečera letového provozu.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

„Jednoznačně kraluje celé extralize. Je to dobře nejen pro Slavii, ale i pro celou extraligu. A já doufám, že si svou formu přenese i do reprezentace,“ gratuloval svému svěřenci kouč domácích Vladimír Růžička.

Pravda. Červenkovo představení bylo skutečně grandiózní. To on je hlavní postavou právě skončené první čtvrtiny extraligové základní části. Vždyť ve třinácti zápasech nasbíral těžko uvěřitelných 24 bodů, nastřílel 14 gólů…

ČERVENKA: FORMA JE OPRAVDU VELKÁ >>>

Červenobílé často táhne za vítězstvím sám, ale zdá se, že mu to nevadí. Ztráta parťáka Jaroslava Bednáře, se kterým opanovali minulý ročník, se na něm vůbec nepodepsala. „Mě to ani nepřekvapuje,“ podotkl Růžička.

Soupeři jsou z výkonů dravého borce zoufalí. Vždyť si v útočném pásmu počíná stejně neohroženě a nebezpečně jako žralok v blízkosti kalifornské pláže. „Ale dneska jsme hráli špatně sami. Celé utkání nám nevyšlo,“ hodnotil zpackaný duel mladoboleslavský kouč Vladimír Čermák.

SOUHRN KOLA >>>

Měl pravdu. Hosté v Praze zle selhali. „Ale to se prostě stane. Nemůžeme hrát neustále výborně, přeci jen máme trochu jiné ambice,“ omlouval výkon svého týmu smířlivě Čermák.

Bez stále nemocného kapitána Krále se Mladoboleslavští do kloudné šance prakticky nedostali, gólmana Roberta Slipčenka ohrozili jen sporadicky. Čisté konto mu pokazil až v závěrečné třetině Michal Sup, který má se Slavií dva mistrovské tituly a včera odehrál svůj 911. zápas v nejvyšší české soutěži.

V jejich počtu tak přeskočil Ladislava Lubinu a posunul se na druhé místo za rekordmana Josefa Řezníčka.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky:
5. Červenka (Branda), 18. Branda (Červenka, Sklenář), 20. Drtina (V. Růžička ml., Červenka), 25. Červenka (Kadlec), 39. Branda (D. Hruška, Sklenář), 40. Drtina (Branda, Červenka) - 43. Sup (Gajovský, Pabiška). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Kalivoda, Rozlílek.
Vyloučení: 9:7, navíc Micka - T. Sýkora, J. Kasík všichni 5 min. a do konce utkání, Handlovský 10 min.
Využití: 2:1.
V oslabení: 1:0.
Diváci: 3409.

Slavia Praha:
Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal - Micka, M. Čermák, Vondrka - Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Mladá Boleslav: Schwarz (21. Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Lehikoinen - Gajovský, Pabiška, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Kubeš, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud