4. října 2009 • 21:48

Straka: Nesmíme dělat takové chyby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřzápasové pauze se do plzeňské sestavy vrátil vůdce Západočechů Martin Straka. Ani jeho dobrý výkon a tři kanadské body však nepomohly Indiánům k úspěchu. Plzeň doma prohrála s Litvínovem 4:5.



"Už to šlo. Cítím se líp. Kdybych se bál, že si to obnovím, určitě bych do zápasu nešel. Pomohlo mi, že jsme dali brzký gól. Jenom jsem nechodil na buly, jinak mě to neomezovalo," uvedl Straka, který nehrál kvůli zranění mezižeberních svalů.

Osobní příspěvek do statistik Straku příliš nepotěšil. "Po takových chybách si body ani nezasloužíme. Nevím, co na tom ledě vyvádíme. Takové taktické chyby se nám nesmí stávat. Zvlášť proti brejkovému mužstvu jako má Litvínov," chrlil ze sebe viditelně rozladěný sedmatřicetiletý centr.

Svěřenci kouče Mariana Jelínka dávali ve svém obranném pásmu i střední třetině Severočechům příliš prostoru, a ti toho využili podobně jako Karlovy Vary v předešlém utkání. "Musíme hru zjednodušit. Hlavně v defenzivě u nás ve třetině. Ani útočníci obráncům nepomáhali a z toho vznikaly ty chyby. Je to děsný, jaký hokej vabank předvádíme. Až nám začne jít obrana, můžeme hrát ofenzivněji," pojmenoval kapitán, generální manažer a majitel HC Plzeň 1929 v jedné osobě hlavní nedostatky ve hře svého týmu.

Přestřelku v Plzni vyhrál Litvínov >>>

Straka si dobře uvědomuje, že zápasy vyhrává defenziva. "Musíme hrát na výsledky 2:1 a podobně. Nemůžeme ve dvou zápasech inkasovat dvanáct gólů. Zase tady nejsme takoví hokejisté, abychom soupeře tolik přestříleli," podotkl Straka. "Už jenom kvůli tomu, že nám chytají takoví mladí kluci, tak jim musíme vzadu pomoci. Francouz si do páté minuty nesáhl na puk. Penalta - gól. Dva na jednoho - gól... Prostě jsme ho v tom nechali," kritizoval Straka podporu devatenáctiletého brankáře Pavla Francouze, jenž zaskakuje za zraněnou jedničku Tomáše Pöpperleho.

Hokejisté Plzně prohráli již třetí zápas za sebou a postupně klesají v extraligové tabulce. Dnes navíc nevyhráli počtvrté v řadě na domácím ledě, přesto se vedení klubu nechystá na nějaká radikální opatření. "Nikomu nebudu dávat pokuty. Proboha k čemu? Musíme se zlepšit a víme to," prohlásil bojovně olympijský vítěz z Nagana.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud