Zdeněk Janda
4. října 2009 • 19:23

Zlín mohl vést, ale na Slavii selhal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Rozjetý Zlín se mohl vyškrábat na první místo – stačilo ukrást tři body v O2 Areně. Ale slávisté byli jednoznačně proti, na soupeře vlítli, v 18. minutě vedli 3:0. A bylo rozhodnuto. V brance je znovu podržel „neznámý“ Slipčenko, že by vycházející gólmanská hvězda?



Hokej na Facebooku

Ve 33. minutě tvrdě z levé strany vypálil Daniel Branda a prostřelil brankáře Jakuba Sedláčka. Slavia se v tu chvíli dostala do vedení 4:0 a o osudu zápasu bylo vlastně rozhodnuto. Malátný Zlín na zvrat neměl.

Slipčenko: Nula? Nemrzí mě to! >>>

„Nesehráli jsme dobré utkání,“ musel uznat kanonýr Jaroslav Balaštík. Ani on neprožil ideální večer. Hned při prvním střídání zlomil hůl, což jako by předurčilo, jak se mu bude dařit v dalším průběhu.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Objevil se pouze jednou ve vyložené šanci – ve 38. minutě, když se zjevil sám před slávistickým brankářem Robertem Slipčenkem. Ten ho ale vychytal, stejně jako na začátku druhé třetiny druhého nejobávanějšího zlínského útočníka Petra Lešku.

Vyhlášený technik se na něj řítil úplně sám ve vlastním oslabení, ale nezkušený brankáře se obalamutit nenechal. „Kluci mi v kabině říkali, co Leška udělá. Takže tuhle kličku jsem přesně čekal, dal jsem si na ni pozor,“ vykládal čtyřiadvacetiletý slávistický brankář.

Před rokem přitom uvažoval, že praští s hokejem, po vážném zranění kolena dlouho nemohl najít angažmá. Působil až ve druhé lize. A teď dostal šanci ve Slavii. „Jsem za nic moc rád a doufám, že ji budu pevně držet v rukou,“ dodal Slipčenko, který si včera odbyl domácí premiéru. Odchytal teprve třetí extraligový zápas v kariéře a po dobrém výkonu se zdá, že se v brance ještě jistě objeví...

Souhrn kola >>>

„Chytal opravdu dobře, chytil několik jasných šancí,“ pochválil ho spoluhráč Jiří Drtina, další hrdina při včerejším vítězství. A kdo byl ze slávistů nejlepší? Ano, Roman Červenka, jako pokaždé v této sezoně... Ve dvanácti duelech nasázel už dvanáct gólů, s přehledem vede bodování. Zastaví ho někdo?

HC Slavia Praha - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Červenka (Branda), 3. M. Čermák (Endál), 18. Drtina (Červenka, V. Růžička ml.), 33. Branda (Sklenář) - 55. Galvas (Leška, Balaštík).
Rozhodčí: Homola, Šír - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 1:1.
Diváci: 3285.

Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart, od 21. navíc Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud