29. září 2009 • 20:40

Další prohra! Kometa se opět nedočkala, smetl ji Zlín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani na desátý pokus se nováčkovi hokejové extraligy Kometě Brno nepodařilo vyhrát a po jasné porážce 1:4 se Zlínem na domácím ledě zůstává beznadějně poslední. Zlín byl především produktivní v přesilových hrách, v nichž dal tři branky.



Střelecky se blýskl autor dvou gólů Balaštík. Kometě nepomohla ani nová posila obránce Martin Richter z Pardubic a z Olomouce vypůjčený útočník Martin Davídek.

Brňané sice dostali soupeře v úvodu pod tlak, ale gól nedali ani v téměř 90 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem po vyloučeních Vlacha a Hamrlíka. Aktivně bránící Zlín nepustil soupeře do vážnějších šancí, střely obránců stačil pochytat Sedláček.

SLEDOVALI JSME ONLINE »


Tlak Brna se podařilo zužitkovat až v 8. minutě Jaroslavu Svobodovi. Po inkasované brance Zlín přidal nejen na důrazu, ale také na kombinační přesnosti a svého soupeře začal přehrávat i rychlostí.

Průběh zápasu dostal zcela jiný scénář, Kometa se bránila a dlouho držel hubený náskok výborně chytající brankář Trvaj, jenž zlikvidoval v 15. minutě i stoprocentní šanci Rachůnka, na nějž zívala zcela otevřená polovina branky.

Vyrovnání se Zlín dočkal v 19. minutě v přesilovce při vyloučení Kántora. První Leškova řada rozehrála sérii přihrávek na jeden dotek a zcela volný Balaštík střelou do horního růžku nedal Trvajovi šanci.

I když se Kometa nadechla hned v úvodu druhé třetiny k dalšímu tlaku, v koncovce si domácí útočníci nevěděli rady s pozorně chytajícím Sedláčkem. Výsledkem byla pouze nastřelená tyčka po střele obránce Houdka od modré čáry. Tlak Komety neměl dlouhého trvání, přesnější Zlín opět nasadil k náporu. Brňané se často bránili s vypětím sil.

Stejně jako v první třetině inkasovali i v závěru druhé třetiny gól. Po Balánově tvrdé přihrávce před branku se kotouč odrazil k volnému Filipu Čechovi, jenž jej pohotově zblízka doklepl do sítě.

Těsně před koncem třetiny Kometě zkomplikovalo cestu ke zvratu vyloučení Erata, který dostal za naražení soupeře na mantinel dva dvouminutové tresty.

Zlín obě nabídky stoprocentně využil, když po přesilovkoých kolotočích skórovali Důras a Balaštík a Kometa už se nevzpamatovala.

Do té doby tolerantní fanoušci Brna ztratili trpělivost, na své oblíbence pískali a skandovali: "Tohle není Kometa." Psychicky zdecimovaní domácí sice zbraně nesložili, pouze bojovnost však na zkušenějšího soupeře nestačila.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. J. Svoboda (R. Procházka, R. Dlouhý) - 19. Balaštík (Leška, Galvas), 38. F. Čech (Balán), 42. Důras (Kollár, Švrček), 43. Balaštík (Leška, Köhler). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. Diváci: 7100.

Kometa Brno: Trvaj - Bičánek, Richter, Houdek, Zubíček, Vyrůbalík, Kántor, Ovčačík - Erat, Dopita, Ludvík - Davídek, Pucher, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, R. Dlouhý - Vondráček, Vorel, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Balán, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud