27. září 2009 • 22:28

Boleslav zdolala Budějovice po nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi pokračují ve vydařeném vstupu do sezony, když v 9. kole extraligy zdolali České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech. Pro nejhorší tým minulého ročníku nejvyšší soutěže to byla už šestá výhra. V rozstřelu rozhodl slovenský útočník Peter Fabuš.



Domácí se do soupeře pustili hned od úvodního buly a byli většinu první třetiny aktivnějším týmem. V první velké šanci se hned po 55 vteřinách objevil mladoboleslavský kapitán Král, ale ze souboje vyšel vítězně gólman Turek. Zkušený gólman pak v šesté minutě opět zasáhl reflexivně lapačkou při obrovské šanci Gajovského.

Hlasy trenérů po utkání
Vladimír Čermák (Mladá Boleslav):
"Věděli jsme, že přijede velmi těžký soupeř, s kterým jsme se dvakrát utkali v přípravě. Úvod utkání jsme chtěli odehrát ze zajištěné obrany, což se nám podařilo.

V druhé části nás soupeř přehrával a vedlo to i k jeho vedení. V třetí třetině jsme hráli vabank, stáhli jsme hru na tři útoky a to se nám vyplatilo. O druhém bodu už rozhodlo štěstí.

Jan Tlačil (České Budějovice): "My jsme neměli moc dobrý začátek. Můžeme děkovat za čisté konto po úvodní třetině Romanu Turkovi. Nehráli jsme vůbec to, co jsme si před utkáním řekli.

Nebruslili jsme, špatně si přihrávali a naše hra byla moc komplikovaná. Gól jsme potom sice vstřelili, ale to nestačilo. V nájezdech už potom byli úspěšnější domácí.


Českobudějovičtí se dostali do hry až ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, když na trestnou lavici usedli nejprve Žabka a po jeho návratu na led Čížek. Své umění ale převedl gólman Schwarz, který po páteční absenci opět postavil do branky.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Druhá třetina přinesla více bojovnosti a jiskření na ledě než hokejové krásy. Do vedení mohl dostat hosty hned v úvodu Melichárek, ale na gólmana domácích nevyzrál. Na druhé straně měl možnost z protiútoku otevřít skóre Boháč, ale Turek zastavil kotouč směřující do branky pravým betonem. Ten úspěšně použil i při další šanci Sýkory.

Při vyloučení hostujícího Poživila se do dobrých střeleckých pozic dostal Šterbák, ale ani on gólmana hostů překonat nedokázal. Ke slovu se poté dostali hosté a v 36. minutě otevřeli skóre. Z pravého kruhu vystřelil útočník Gulaš a Schwarze se štěstím překonal. V závěru druhé třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ale mohli děkovat Schwarzovi, který je v závěrečných vteřinách podržel při pokusu útočníka Humla.

Souhrn kola >>>

Třetí dějství začali přesilovou hrou hosté, šance Kůrky a Mertla ale v mladoboleslavské brance neskončily. Naopak se pomalu do tlaku dostávali domácí a jejich zvýšená aktivita se jim v polovině poslední části vyplatila. Nejprve se v obrovské šanci ocitl domácí útočník Sup, ale vyrovnat se podařilo až v 51. minutě Sýkorovi, který se prosadil přesnou střelou nad pravé Turkovo rameno.

Po vyrovnávací brance domácí ještě zvýšili svou aktivitu, ale gól už do konce základní hrací doby nepadl. V prodloužení měli jasnou převahu hráči Mountfieldu, ale domácí podržel Schwarz. V nájezdech se díky Fabušovi radovali Mladoboleslavští.

BK Mladá Boleslav - HC Mountfield České Budějovice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)


Branky a nahrávky: 51. T. Sýkora (Boháč), rozhodující sam. nájezd Fabuš - 36. Gulaš (Vak, Mertl). Rozhodčí: Pešina, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6, Žabka (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 3540.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Němeček, Frolo, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Vrbata, Gajovský - Šagát, Pajič, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, L. Poživil, Vydarený, Snopek, Melichar, Macháček - Gulaš, Vak, Hřebejk - Kůrka, Mertl, Melichárek - M. Hudec, Huml, Veselý - Šimánek, Sailer, Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.





Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud